Hopp til hovedinnhold

Dronningen til Festspillene i Bergen

H.M. Dronning Sonja vil være til stede under åpningen av Festspillene i Bergen 25. mai og under åpningsforestillingen i Grieghallen samme kveld.

Pressemelding fra arrangøren:


– Vi er begeistret og stolte over at Dronningen nok en gang velger å komme til Bergen og Festspillene. Hennes vide interesse for kunst og kultur er viktig, og vi ønsker henne hjertelig velkommen, sier festspilldirektør Anders Beyer.

Dronningen vil være til stede både under åpningsseremonien på Torgallmenningen 25. mai og i Grieghallen samme kveld, der åpningsforestillingen finner sted. Festspillene åpner i år med «Powaqqatsi – Life in Transformation», andre del i Godfrey Reggio og Philip Glass’ filmtrilogi, hvor den legendariske komponisten Philip Glass opptrer i samspill med eget ensemble og Bergen Filharmoniske Orkester.

Festspillprogrammet for 2016 lanseres i sin helhet onsdag 17. februar, først ved et pressemøte kl. 10.00 på Festspillkontoret i Vaskerelvsmauet 6 (5. etg.), og deretter ved en storslått slippefest åpen for alle, i Universitetsaulaen ved UiBs Naturhistorisk museum kl. 18.00. Da feirer vi med klassiske perler, sibirsk strupesang, storband og et mordmysterium. Begge steder forteller festspilldirektøren om festivalens høydepunkter, og det blir servert rykende ferske programkataloger. Ønsker man å ta foto eller opptak, er det bare å ta kontakt.

Pressefoto fra festspillprogrammet lastes 17. februar opp på www.fib.no/presse/.

For mer informasjon, kontakt:

Kjersti Mokleiv Brown

Kommunikasjonssjef

M +47 91 75 26 77

 

 

16.02.2016

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter