Hopp til hovedinnhold

Kronprinsen til grunnsteinsnedleggelse for F-35-basen på Ørland

H.K.H. Kronprins Haakon vil mandag 29. februar legge ned grunnsteinen for det nye skvadronsbygget på Ørland. Grunnsteinsnedleggelsen er en viktig milepæl i arbeidet Forsvarsbygg gjør med byggingen av hovedbasen for nye kampfly på Ørland. Akkreditering innen 23. februar kl. 10.00

Pressemelding fra arrangør:

I tillegg til at Kronprinsen legger ned grunnsteinen, vil disse være tilstede og gi sin hilsen:

  • Statssekretær i Forsvarsdepartementet, Øystein Bø
  • Generalinspektør for Luftforsvaret, Per Egil Rygg
  • Fylkesmann i Sør-Trøndelag, Brit Skjelbred
  • Administrerende direktør i Forsvarsbygg, Frode Sjursen

Forsvarsbygg utfører på vegne av Forsvarsdepartementet oppdraget som består i å planlegge og bygge hovedbasen for nye kampfly på Ørland hovedflystasjon, slik at Forsvaret kan ta imot nye kampfly og gjennomføre effektiv utdanning og trening ved flystasjonen på Ørland. I tillegg skal det etableres en fremskutt base på Evenes. I fjor startet byggingen av et nytt skvadronbygg for F-35 på Ørland hovedflystasjon og dette markeres med en grunnsteinsnedleggelse 29.februar.

Presseinvitasjon

Presse inviteres til å være til stede ved seremonien på Ørland hovedflystasjon. Oppmøte for presse er Ørland Kysthotell på Brekstad kl. 09.30. Programmet avsluttes med retur til Brekstad ca. 11.45 og inkluderer en halvtime satt av til intervjuer for pressen.

På grunn av strenge sikkerhetskrav vil det være restriksjoner på bruk av elektronisk utstyr. Det er fotoforbud på flystasjonen, med det vil bli mulig å filme/fotografere med begrensninger som fotografene vil få beskjed om.

På grunn av sikkerhetskravene må vi også ha navn på de journalistene som ønsker å delta senest tirsdag 23. februar kl. 10. Det er mulig å sende flere alternative navn hvis man ikke kan avklare deltakelse til påmeldingsfristen. Deltakerne må være norske statsborgere da nødvendig sikkerhetssjekk av utenlandske statsborgere ikke er mulig tidsmessig.

Det er begrenset plass der seremonien skal foregå, og vi vil derfor sette en begrensing på maksimalt to deltakere per redaksjon. Hvis interessen er større enn vi har kapasitet til, vil vi dessverre bli nødt til å gjøre en prioritering. De påmeldte som eventuelt ikke får anledning til å delta, vil få beskjed om dette senest 24. februar.

Vi setter pris på tilbakemelding om hvorvidt dere ønsker å delta så snart som mulig og senest tirsdag 23. februar kl. 10. Påmelding til Forsvarsbygg ved marit.andersen@forsvarsbygg.no

 

19.02.2016

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter