Hopp til hovedinnhold

Statsbesøk til Italia: Akkreditering

DD.MM. Kong Harald og Dronning Sonja avlegger statsbesøk til Italia fra 6. til 8. april 2016. Kongeparet ledsages av utenriksminister Børge Brende, olje- og energiminister Tord Lien og representanter for norsk næringsliv.

Pressemelding fra Utenriksdepartementet:

Besøket starter i Roma onsdag 6. april med offisiell velkomstseremoni i presidentpalasset (Palazzo del Quirinale), hvor president Sergio Mattarella tar imot. Videre vil Kongeparet ha en offisiell samtale og lunsj med statsminister Matteo Renzi, møte senatspresident Pietro Grasso og president for nasjonalforsamlingen, Laura Boldrini. På kvelden 6. april vil Kongeparet møte norsk presse. Dagen avsluttes med statsbankett hvor president Mattarella er vert.

Torsdag 7. april vil kongeparet blant annet legge ned krans ved den ukjente soldats grav, møte Romas fungerende ordfører og delta på en lunsj hvor ambassadør Grydeland er vert. Om ettermiddagen reiser kongeparet videre til Milano.

Fredag 8. april vil Kongeparet og olje- og energiminister Tord Lien delta på et italiensk-norsk energiseminar om det grønne skiftet. Videre vil Kongeparet møte norske designere som studerer ved Bocconi-universitetet. Designerne deltar i globalt entreprenørskaps program for norsk motenæring i Milano. Kongeparet vil også være til stede på et arrangement hvor norske gründere skal presentere seg for italienske investorer og næringsliv. Deretter vil Kongeparet delta på en forhåndsvisning av de to norske designutstillingene «Structure – Norwegian contemporary crafts and design» og «Inside Wood». Besøket avsluttes med et møte med pressen på designutstillingene.

Praktisk informasjon

Hoteller

Ambassaden vil reservere hotellrom for pressen på hotell i Roma og Milano. Vi vil komme snarlig tilbake med informasjon om hotellene, beliggenhet, pris etc. Hotellet i Roma vil ligge i sentrum og det må påregnes ca 30 min med biltransport til hotellet hvor Kongeparet bor. I Milano vil pressens hotell ligge i gangavstand fra hotellet hvor Kongeparet bor. Hvis pressen ønsker å bo på andre hotell er det fint om det gis beskjed om dette.

Transport

Det blir satt opp pressebuss både i Roma og Milano. I pressebussen vil en presseansvarlig fra ambassaden og utenriksdepartementet (Kristin Hafseld) være til stede. 

Når det gjelder strekningen Roma-Milano vil det reserveres plasser på toget som går fra Roma torsdag 7. april kl 17.00. Hvis pressen ønsker andre avganger eller reisemåter ordnes dette på egen hånd. Det er ønskelig at pressen informerer om dette i god tid på forhånd. 

Begrensninger

Det gjøres oppmerksom på at det ved noen av programpostene vil være begrensninger for pressens tilgang i henhold til italiensk protokoll. Ved de to norske designutstillingene kan det av plasshensyn bli pressepooler.

Akkreditering

Akkrediteringsfrist: Torsdag 17. mars 2016.
Akkreditering sendes til: khj@mfa.no

For ytterligere informasjon:
Kristin Helene J. Hafseld,
Mobil: 91 618604
E-post: khj@mfa.no

 

08.03.2016

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter