Hopp til hovedinnhold

Kronprinsen deltar under Verdens aktivitetsdag 2016

H.K.H. Kronprins Haakon er med når Verdens aktivitetsdag markeres på Egertorget i Oslo 10. mai.

 

Fra arrangørens pressemelding:

På Verdens aktivitetsdag 10. mai oppfordrer NCD-alliansen bestående av Diabetesforbundet, Landsforeningen for hjerte- og lungesyke, Kreftforeningen og Nasjonalforeningen for folkehelsen til mer fysisk aktivitet sammen med H.K.H Kronprins Haakon og radiokjendis Geir Schau på Egertorget fra 15.00 – 15.30. Helse- og omsorgsminister Bent Høie og politikerne Abid Raja (V) og Jan Bøhler (Ap) deltar også på markeringen.

Kun en av tre i den voksne befolkningen oppfyller Helsedirektoratets anbefalinger om 30 minutters fysisk aktivitet hver dag. Det er grunnen til at NCD-alliansen markerer Verdens aktivitetsdag med budskapet "Få Norge på beina". De fire folkehelseorganisasjonene ønsker spesielt å nå ut til menn i alderen 35 til 55 år. Undersøkelser viser at menn er mindre aktive enn kvinner, selv om de rapporterer at de er mer fysisk aktive enn det de faktisk er. Det er bekymringsfullt, med tanke på sykdommer som kreft, diabetes type 2 og hjerte- og karsykdom som alle i stor grad kan forebygges gjennom fysisk aktivitet.

Verdens aktivitetsdag markeres også med aktiviteter, konkurranser og måling av biologisk alder på Egertorget fra 12.00 til 15.00. TV-trener Yngvar Andersen inviterer publikum til å få dagens 30 fysiske minutter på en enkel og morsom måte fra 14.00. Politikerne Ketil Kjenseth (V), Torgeir Mikalsen (Ap) og Sveinung Stensland (H) stikker innom standen i løpet av dagen.

 

Pressekontakter

Diabetesforbundet ved Tea Kristiansen, 938 68 769, tea.kristiansen@diabetesforbundet.no

Kreftforeningen ved Sofia Storhaug, 918 87 604, sofia.storhaug@kreftforeningen.no

Landsforeningen for hjerte- og lungesyke ved Ragnhild Aasen Jacobsen, 930 29 650, ragnhild.jacobsen@lhl.no

04.05.2016

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter