Hopp til hovedinnhold

Kronprinsessen til Bibelselskapets 200-årsjubileum

Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsesse Mette-Marit vil være tilstede under åpningen av Bibelfestivalen i Oslo domkirke torsdag 26. mai klokken 13.15, i anledning Bibelselskapets 200 årsjubileum.

 

Pressemelding fra arrangør:

Oslo domkirke har en helt spesiell plass i Bibelselskapets historie. 26. mai 1816 ble Bibelselskapet stiftet i det som den gang het Vår Frelsers kirke. Nøyaktig 200 år senere markeres starten på en stor markering av jubileet i Oslo.

Bibelselskapets representantskap, som består av delegater fra alle norske kirkesamfunn og kristne organisasjoner, skal avholde sitt årlige møte i domkirkens lokaler umiddelbart før åpningen av Bibelfestivalen. Under H.K.H. Kronprinsessens besøk vil det være et kulturprogram som setter Bibelen inn i en historisk og aktuell sammenheng.

– Vi i Bibelselskapet er svært takknemlig for at Kronprinsesse Mette-Marit kommer til vårt jubileum. Hennes besøk tydeliggjør det sterke forhold det norske kongehuset har til Bibelen og Bibelselskapet, sier generalsekretær Ingeborg Mongstad-Kvammen i Bibelselskapet. Kong Harald er Bibelselskapets høye beskytter.

Helt fra starten i 1816 har Bibelselskapet hatt kongelig støtte. Kronprinsregent Carl Johan var blant dem som mente det var viktig at den nye nasjonen fikk sitt eget bibelselskap. Derfor donerte han 6 600 riksdaler som en startkapital for Bibelselskapet.

Allerede før Kronprinsesse Mette-Marit kommer til Oslo domkirke, vil Bibelfestivalen ha startet. Den innledes klokka 09.00 utenfor kirken. Da starter et såkalt «bibelmaraton». Gjennom hele helgen skal Bibelen bli lest, fra perm til perm, i et studio som er plassert i Domkirkeparken. Bibelmaraton er en del av det omfattende program som blant annet inneholder debattmøte med emnet «Er det plass for Bibelen i den offentlige samtale i 2016» på Litteraturhuset, humorshowet «Bibel & Babbel» på Latter og festforestillingen «Bibelen» med blant annet Hanne Krogh og Ole Paus i Oslo konserthus.

 

Kontaktperson:

Ingeborg Mongstad-Kvammen, generalsekretær, imk@bibel.no, tlf. 47 97 64 64 / 926 94 587

18.05.2016

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Relaterte lenker