Hopp til hovedinnhold

Deltar i Frisklivsmarsjen

H.K.H. Kronprins Haakon deltar i Frisklivsmarsjen på Bygdøy i Oslo 25. mai. Akkreditering.

Under følger opprinnelig pressemelding fra arrangør. Vi gjør oppmerksom på at H.K.H. Kronprinsessen dessverre ikke kan delta.

Pressemelding fra arrangør:

For tredje år på rad går Frisklivsmarsjen av stabelen 25. mai fra Huk på Bygdøy.

Deres Kongelige Høyheter Kronprins Haakon og Kronprinsesse Mette-Marit går marsjen sammen med deltakere fra elleve frisklivssentraler i Oslo kommune.

- Vi ser at folk blir glade av å være ute i aktivitet sammen med andre mennesker. Det ikke er så mye som skal til for å bedre helsen, oppmuntrer ergoterapeut Lene Træet fra Ullern Frisklivssentral. Hun er en av mange ildsjeler bak Frisklivsmarsjen.

Frisklivssentralene arrangerer marsjen i håp om at flere som trenger hjelp til å endre livsstil, tar kontakt med lokal frisklivssentral.

Livsstilsrelaterte sykdommer som diabetes, hjerte- og karsykdommer, enkelte former for kreft og kroniske luftveissykdommer er årsaker til langt over halvparten av for tidlige dødsfall i Norge (dødsfall før 75 år).

Frisklivssentralene har veiledere som hjelper mennesker med å endre livsstil. Deltakerne får tilbud om både individuell oppfølging og gruppeaktiviteter.

Frisklivsmarsjen består av to turløyper i Kongsskogen på én og tre kilometer.

Deltakere går i sitt tempo. De skal ikke mangle støttespillere: I tillegg til kronprinsparet og varaordfører i Oslo Khamshajiny Gunaratnam (Ap), vil NRKs Puls-trener Yngvar Andersen sørge for at alle marsjdeltakerne er gode og varme i kroppen før starten går klokken 11.00.

Akkreditering

For mer informasjon og akkreditering, kontakt Randi Kvåle Iversen, kommunikasjonsrådgiver Bydel Ullern, tlf 990 32 853, randi.kvale.iversen@bun.oslo.kommune.no.

 

 

20.05.2016

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter