Hopp til hovedinnhold

DNTs hyttegave til Kongeparets 25-årsjubileum: Pressevisning

H.K.H. Kronprins Haakon mottar de to DNT-hyttene på vegne av Kongehuset i anledning «Kongepar i 25 år» tirsdag 7. juni klokken 08.15 - 08.30.

Styreleder i DNT Berit Kjøll holder overrekkelsestalen.

Pressemelding fra Den norske turistforening:

Pressevisning

Fra 08.35 følger pressevisning av hyttene med ytterligere muligheter for fotografering og intervjuer.
Representant for DNT Oslo og Omegn informerer om Hovinkoia, mens leder i Stavanger Turistforening Preben Falch er guide i Skåpet. Generalsekretær Nils Øveraas er også til stede for kommentarer eller utfordringer - for eksempel på "slakk line".

Kommunikasjonssjef ved Det kongelige hoff, Marianne Hagen vil være tilgjengelig for kommentarer og informasjon om Jubileumsparken.

Pressemelding

I sommer kan du møte et uvanlig syn i Slottsparken. To DNT-hytter har fått en unik hyttetomt i anledning kongeparets 25-årsjubileum.

Tirsdag 7. juni overrekkes hyttene formelt til H.K.H. Kronprins Haakon, og mandag 13. juni åpner Jubileumsparken og hyttene for publikum.

- Vi håper flest mulig tar turen, blir med på ulike DNT-aktiviteter, skriver en hilsen til Kongeparet i hytteboka og deltar på andre tilbud Jubileumsparken byr på, oppfordrer generalsekretær i Den Norske Turistforening, DNT, Nils Øveraas.  

Kort vei til hytta i sommer

Dronning Sonja har vært æresmedlem i Den Norske Turistforening siden 2007, og hennes kjærlighet til norsk natur og friluftsliv er velkjent.

- Å gå på tur er magi. Det er en livsnødvendighet, sa Hennes Majestet, da hun fortalte om sitt forhold til tur og natur under åpningen av DNTs TUR-konferanse i november 2015. Hun og turfølget har gått Norge på kryss og tvers og i stor grad benyttet DNT-hyttene underveis. Nå får hun kort vei til to av dem.

DNTs hyttehistorie fra gammelt til nytt

For å løfte frem friluftslivet som en sentral del av norsk identitet og vise utviklingen av norsk kulturliv, ønsket Slottet både en tradisjonell og en moderne DNT-hytte i parken. Hovinkoia fra Ringerike er en enkel, ubetjent skogskoie fra 1937 som eies av DNT Oslo og Omegn. Etter utstillingen blir koia pensjonist på Norsk Folkemuseum. Skåpet er en av sovehyttene fra Nye Skåpet, et ultramoderne hytteprosjekt i regi av Stavanger Turistforening, som åpner ved Lysefjorden 21. august.

Rift om hyttevaktene

I DNT er dugnaden en viktig grunnverdi og bærebjelke. Også hyttevertene i Jubileumsparken er frivillige DNT-medlemmer.

- Det har vært stor rift om vaktene som nærmest ble revet vekk, så dette vekker stolthet og engasjement internt, forteller generalsekretær Nils Øveraas. 

Stram giv akt og slakk line i Jubileumsparken 

DNT har aktiviteter og hytteverter hele den første uka, 13. – 19.6.: Mandag – fredag kl 15-19. Lørdag og søndag kl 13-17. Onsdag 15. juni arrangerer DNT Oslo og Omegn den første store aktivitetsdagen.

Ut fra hyttene skilter vi også turer til flere fine by-turmål som legges inn i turplanleggeren UT.no.

En full oversikt over aktivitetene i parken vil bli tilgjengelig på nett hos Kongehuset.no og på DNTs nettsider.

DNT gjennomfører utstillingen med støtte fra Gjensidigestiftelsen og Inge Steenslands Stiftelse.

 

 

03.06.2016

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter