Hopp til hovedinnhold

Nå forvandles Slottsparken til Jubileumsparken: Pressevisning

I anledningen Kongeparets 25-årsjubileum vil det bli en rekke aktiviteter i Slottsparken i sommer og Slottsparken blir til Jubileumsparken. Parken vil romme alt fra leselysthus, insektshotell og turisthytter, til bilder som trekker de lange linjene i Slottsparkens historie. Akkreditering.

Monteringen av Jubileumsparken er i gang. Alt skal være klart til den 13. juni. Allerede nå inviterer vi til en visning der pressen kan møte og intervjue Slottsgartneren om aktivitetene folk kan oppleve i parken i tiden som kommer.

Presse som er interessert bes om å stille opp ved paviljongen som er under montering i Bredveien i nærheten av Gardevaktstuen torsdag 9. juni klokken 12.30.

Pressen for dermed mulighet til å få bilder av monteringsarbeidet før vi gir ordet til Slottsgartner Ane Senstad Guldahl. Paviljongene i Bredveien er på mange måter kjernen i formidlingen i parken og vil inneholde bilder og informasjon om Slottsparkens mange aspekter og om sommerens aktiviteter i parken.

Lange linjer – en historisk parkvandring

På 32 steder er det montert bilder på glassplater. De er montert på den plassen de ble tatt for 10, 50 eller kanskje 100 år siden.  Sammen går vi til stedet der det siste bildet skal monteres. Der venter han for å fortelle oss om denne aktiviteten og hva den byr på. Et utvalg av bildene vil bli gjort tilgjengelig for pressen dersom man ønsker å lage en bildesak.  

Pressen vil også denne dagen får en liste over noen av aktivitetene i tiden fremover. Dere kan lese om noen av disse under.

Litteratur i parken

Det vil være bemannet bibliotek i lysthuset i Dronningparken i sommer. Hver torsdag fra 16. juni til 29. september kan du låne bøker i "leselysthuset". Det monteres egne lesebenker i anledning jubileet, og du kan også hente deg en bok i parkens egne bokskap - eller sette inn en du vil dele.

Turisthytter i Slottsparken

Turistforeningen har to hytter i parken i sommer. En av tradisjonell type og en helt flunkende ny og spektakulær hytte. De vil være bemannet fire dager i uken, og da kan du få råd og anbefalinger om turer, både i nærmiljøet og lenger av sted. Det vil også bli egne aktiviteter for barn, bålkos og mer.

Insektshotell

Oslo kommunes jubileumsgave til Kongeparet er et insekthotell som skal stå i parken, der det vil vil bidra til parkens biologiske mangfold.  Det er den britiske kunstneren Tom Hare som står bak utformingen av insektenes nye bolig på Kongens grunn. Skulpturen lages i naturmaterialer.

Garden i Slottsparken

Hans Majestet Kongens Garde holder flere drilloppvisninger på Slottsplassen i sommer. I tillegg inviterer Garden til aktivitetsdager i Slottsparken.

30 meter langt belgfruktbed

2016 er det internasjonale belgplanteåret.  I den anledning er det i Dronningparken anlagt et 30 meter langt bed med belgplanter av alle slag. Publikum kan følge utviklingen i bedet gjennom sommeren.

Informasjon og Akkreditering

Vi ber om at interessert presse tar kontakt med Christian Lagaard innen onsdag 8. juni klokken 14.00. Han vil også kunne svare på praktiske spørsmål om denne dagen.

  • E-post: Christian.lagaard[at]slottet.no
    Mobil: 974 74 755

  • Kontakt kommunikasjonssjef marianne.hagen[at]slottet.no dersom dere ønsker en kommentar.

 

 

06.06.2016

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter