Hopp til hovedinnhold

Kongen inspiserer Garden

Fredag 10. juni klokken 12.00 inspiserer H.M. Kongen sine gardister i Huseby leir. H.K.H. Kronprinsen vil også være til stede. Akkreditering.

Pressemelding fra Garden:

– Vi ser fram til å bli inspisert av vår øverste befalingsmann. For oss i Garden er det en stor ære at H.M. Kongen tar seg tid til å besøke sin egen livgarde hvert år, sier oberstløytnant Jan Frederik Geiner, sjef for Hans Majestet Kongens Garde.

Kongens inspeksjon foregår i Huseby leir, fredag 10. juni. Leiren åpnes for besøkende klokken 11.00, og publikum må ha inntatt sine plasser inne kl. 11.30. Da står allerede hundrevis av paradekledde gardister oppstilt. Inspeksjonen varer en times tid.

– Garden har væpnet vakthold rundt de kongelige residensene og er på beredskap for hovedstaden hver dag, hele året. Det spesielle med Garden er at vi kombinerer et operativt oppdrag med paradeuniform og eksersis med høyt presisjonsnivå. Men inntrykket av at gardisten bare er tinnsoldater, er helt feil. Garden er en reell vaktstyrke, med skarp ammunisjon og målrettet trening på vaktoppdraget, sier Geiner.

Under inspeksjonen på fredag er det hovedsaklig antrekket og opptredenen som vil bli inspisert av Kongen. Den beste gardisten innen feltdisipliner, vakt og holdninger vil få overrakt æresbevisningen «Gardens ur» av Kong Harald. En offiser vil også få overrakt en sabel av Kongen, som en utmerkelse på usedvanlig godt lederskap.

– Garden er den eneste militære avdelingen kongen inspiserer på denne måten, og det gjør oss stolte. Etter selve inspeksjonen deltar Hans Majestet på en paradelunsj i befalsmessen. Der får Kongen anledning til å prate med våre offiserer, sier Geiner.

 

Akkreditering

Interessert presse må sende epost til info@garden.no med navn på journalist/fotograf for påmelding.

Oppmøte for media er i hovedporten til Huseby leir senest klokken 11.45 fredag 10. juni.

07.06.2016

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter