Hopp til hovedinnhold

Ordstyrer under EAT Stockholm Food Forum

H.K.H. Kronprinsesse Mette-Marit skal være debattleder under EAT Stockholm Food Forum 13. -14. juni. Et panel på tre eksperter skal diskutere The Global Nutrition Report (GNR) 2016, som lanseres under EATs årlige konferanse. 

GNR er en global tilstandsrapport om verdens arbeid med å redusere feilernæring.

Paneldeltakerne

Panelet som kronprinsessen skal lede består av Corinna Hawkes, som er styremedlem i Global Nutrition Report's International Expert Group, Juliana Languzim, medlem av Malawis parlament og Peggy Liu, leder av JUCCCE, en non-profit organisasjon som er en lendende røst for bærekraft i Kinas politiske landskap.

The Global Nutrition Report

The Global Nutrition Report (GNR) er den eneste uavhengige årlige rapporten om verdens ernæringssituasjon. Ulike partnere står bak det omfattende initiativet, som fungerer som et speil mot vedtatte målsettinger om ernæring. Årets rapport har fokus på forpliktende avtaler innen ernæring og måling av virkning. Rapporten tar også for seg hva som trengs for å bli kvitt alle former for feilernæring innen 2030. Om vi regner med alle som får for lite, for mye eller feil mat, kan rundt halvparten av verdens befolkning klassifiseres som feilernærte. Overvekt og fedme er nå et større problem enn underernæring

EAT Stockholm Food Forum

EAT Stockholm Food Forum samlet i 2014 delegater fra 28 nasjoner i 2015 delegater fra 31 nasjoner. Kronprinsesse Mette-Marit har deltatt ved begge de to tidligere EAT-konferansene i Stockholm.

 

 

13.06.2016

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter