Hopp til hovedinnhold

«Kongepar i 25 år»: Invitasjon til jubileumsutstilling

I sommer tas publikum 25 år tilbake i tid når Kongeparet deler minner fra sin gjerning med en jubileumsutstilling på Slottet. Pressen er velkommen til en guidet forhåndsvisning 17. juni.

«Min kongegjerning startet med en følelse av fellesskap», sa Kong Harald i nyttårstalen i 2015. Dette fellesskapet danner bakteppet når Kongeparets 25 år på tronen markeres med en stor utstilling i anledning jubileet.

Kongen og Dronningen har vært nær sitt folk i glede og i sorg. I tiden som kommer vil store og små øyeblikk gjennom et kvart århundre deles i utstillingen som vises i Øvre Vestibyle, Lille Festsal og Store Festsal.

Her kan publikum gjenoppleve natt til 18. januar 1991, da Kong Harald holdt sin aller første tale til det norske folk og Slottsplassen ble fylt med lys, via signingen i Nidarosdomen senere samme år, til feiringen på Slottsplassen 25 år etter tronskiftet. Ved videoer og fotomontasjer, utformet som store fotoalbum, får de besøkende lære mer om Kongeparets engasjement og opplevelser, samt se minner som Kongen og Dronningen deler med det norske folk. Kongeparets antrekk fra signingen i Nidarosdomen i 1991, og uniformer brukt av Hoffet ved samme anledning, blir også å finne i utstillingen.

Akkreditering

Kultursjef Maisen Bonnevie og omvisningsleder Nina Høye fra Åpent Slott inviterer pressen til omvisning i den nye utstillingen 17. juni kl 13.30. For påmelding og mer informasjon, ta kontakt med kommunikasjonsrådgiver Christian Lagaard, christian.lagaard@slottet.no.

 

 

15.06.2016

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter