Hopp til hovedinnhold

Queen Sonja Print Award - Prisutdeling

Queen Sonja Print Award deles ut for tredje gang i Grieghallen i Bergen 26. august 2016, kl. 15.30. Hennes Majestet Dronning Sonja foretar overrekkelsen.

Queen Sonja Print Award deles ut til en spesielt begavet, ambisiøs og lovende kunstner som jobber med grafikk. Dette er den største prisen i verden innenfor grafisk kunst og deles ut annethvert år.

Vinneren vil bli offentliggjort under utdelingen i Bergen.

Juryen

Juryen har hatt et vanskelig valg blant 30 dyktige og eksepsjonelle kandidater. Disse har blitt nominert av museumsdirektører, kuratorer og kunstnere fra hele verden.

Den internasjonale juryen har i år bestått av Starr Figura, kurator for tegnings- og grafikksamlingen på Museum of Modern Art i New York, og Martin Puryear anerkjent amerikansk billedhugger og grafiker, samt Ute Meta Bauer, kurator og founding director for NTU Centre of Contemporary Art i Singapore.

Internasjonal pris
Queen Sonja Print Award var opprinnelig en nordisk pris, med kandidater hentet fra de fem nordiske landene. I år har prisen blitt internasjonal, åpen for kandidater fra hele verden.

Queen Sonja Print Award Foundation har i år sitt 5-årsjubileum. Stiftelsen ble dannet for å fremme grafisk kunst og for å skape en mer utbredt forståelse for grafikken og trykkekunstens mange muligheter.

 

 

04.07.2016

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter