Hopp til hovedinnhold

Kronprinsen åpner Skimuseets nye utstilling

Torsdag åpner utstillingen "Vær og føre - føre var" på Skimuseet i Oslo. H.K.H. Kronprinsen er til stede under åpningen. Akkreditering.

Fra arrangørens pressemelding

Alle er opptatt av været. Vi snakker om det og planlegger etter det. Vi elsker det og vi hater det. Men hva er det som skjer med været, spør folk? Hvor blir det av de gode vintrene? Hvorfor er det så mye ekstremvær? Det har vært dårlige vintre før og, sier andre. Hva er riktig?

Opplev å stå i sterk storm, se hvordan skiføret kan bli om 100 år og få et gjensyn med værkuben fra NRK. Utstillingen har en leken tilnærming til et viktig tema: vær og klima. Utstillingen skal gi publikum en positiv inspirasjon til, og kunnskap om, hva som trengs for å endre denne utviklingen. Vi ønsker at utstillingen skal skape en «snakkis» om vær og klima.

Vær og føreforhold er, og har vært, et svært viktig tema for folk flest. I den senere tid har ogsåklima og diskusjonene rundt klimatiske forhold fått høy aktualitet fordi vi opplever at klimaet, og dermed også været rundt oss, er i endring. Utstillingen er laget i et samarbeid mellom Skimuseet og Meteorologisk institutt.

I 2016 er det 150 år siden Meteorologisk institutt ble dannet. Utstillingen vil derfor være en del av deres jubileumsprogram og en viktig kanal for formidling av det de driver,kunnskap om vær og klima.

Skimuseet i Holmenkollen er verdens eldste spesialmuseum for ski. Skimuseet eies og drives av Foreningen til Ski-Idrettens Fremme. Skiforeningen er en av de største og eldste friluftsorganisasjonene i Norge. Foreningen baserer sin virksomhet på frivillighet og har 70 000 medlemmer.

Holmenkollbakken og Skimuseet er et av landets mest besøkte turistattraksjon med ca. 1 mill. besøkende hvert år. Skimuseet i Holmenkollen har ca. 180 000 besøkende som løser billett i året.

 

Tidspunkt og akkreditering

Åpning av Kronprinsen 8. september kl. 16.30. Gjester og presse må være ankommet senest kl. 16.15. Kronprinsen får en omvisning i museet etter åpningen.

For mer informasjon og akkreditering, ta kontakt med Birgitte Espeland, leder for Skimuseet, på 901 28 075 / birgitte.espeland@skiforeningen.no. 

06.09.2016

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter