Hopp til hovedinnhold

Kronprinsen åpner debatt om utenforskap

"Skam"-skuespiller Ulrikke Falch og artist Don Martin er blant deltakern når ungdomsorganisasjonen VIBRO inviterer debatt om utenforskap 22. september. H.K.H. Kronprinsen åpner debatten. Akredittering.

Fra arrangørens pressemelding:

Ungdomsorganisasjonen VIBRO og Kronprinsparets Fond arbeider sammen mot utenforskap for unge. Gjennom #VIBROdebatt ønsker VIBRO å samle relevante aktører for å få fram kunnskap og erfaringer. Kronprins Haakon ønsker velkommen og stiller det første spørsmålet til panelet. 

I debattpanelet finner vi skuespiller Ulrikke Falch, kjent fra rollen som Vilde i NRK-serien "Skam", Yousef Assidiq, som har konvertert til islam og jobber med forebygging av radikalisme og ekstremisme, artisten Don Martin fra Groruddalen i Oslo og livsstilsblogger Kristin Gjelsvik og programleder Tara Lina Shahin, som vi kjenner fra tv-serien "Tara og Vegard" og nettserien "Tabu med Abu".

- Vi ser fram til en engasjert debatt og håper at også publikum vil bidra med sine synspunkter, sier daglig leder i VIBRO, Matias I. Alegria.  

VIBRO Magasin i alle store byer - og på nett 

Under debattkvelden lanseres også nyheten VIBRO Magasin, et magasin skrevet av og for ungdom. Første utgave har utenforskap som tema. Utenforskap kan oppleves på ulike arenaer og i ulike sammenhenger, og kanskje særlig på sosiale medier. VIBRO ønsker å skape åpenhet rundt temaet for å bidra til at færre føler seg utenfor. Gratismagasinet VIBRO Magasin blir distribuert gjennom Narvesen i Oslo, Akershus, Bergen og Trondheim - og på nettet, vibro.no, der magasinet vil leve videre som et aktivt debattforum for unge. 

- Vi ønsker å skape et magasin av og for ungdom i Norge, og målet er å gi ungdom en plattform for meninger og meningsutveksling. Det skrives mye om hva ungdom mener og om hvordan de er, men vi vil la ungdommen selv bli hørt. Magasinet skal være deres talerør for å nå ut til massene med egne meninger om dagsaktuelle temaer, sier Tobias Haile Furunes, prosjektleder for VIBRO Magasin.

I arbeidet med magasinet har VIBRO fått hjelp og opplæring av mange dyktige mennesker, blant andre tekstdoktor Christine Calvert, forfatter og journalist Jorun Sofie Aartun i Dagens Næringsliv og fotograf Aleksander Nordahl i Dagens Næringsliv.

Ungdomsmagasinet blir utgitt med støtte fra Kronprinsparets Fond, Sparebankstiftelsen DNB og Oslo kommune enhet for mangfold og integrering (EMI). 

Når og hvor

22. september klokken 17 på Parkteateret i Oslo. Interessert presse kan akkreditere seg til Irene Lystrup, daglig leder i Kronprinsparets Fond, irene@kppfond.no / tlf. 412 87 656.

 

 

15.09.2016

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Relaterte lenker