Hopp til hovedinnhold

Kronprinsparet besøker Nome vgs i Telemark

Hvordan få frem det beste i hver enkelt ungdom? Det blir et sentralt spørsmål når DD.KK.HH. Kronprinsen og Kronprinsessen leder et gruppearbeid for 150 elever og 30 lærere på Nome videregående skole i Telemark 28. september.

Besøket er i regi av UngInvest AIB, et opplæringstilbud i regi av Buskerud fylkeskommune til elever som har falt ut av vanlig videregående opplæring. UngInvest AIB er en av Kronprinsparets Fonds samarbeidspartnere.

Fra arrangørens pressemelding:

 Nome vgs aktiv i arbeidet mot frafall

UngInvest AIB besøker Nome videregående skole, avdeling Lunde, for å utveksle erfaringer og lære av hverandre sammen med elever, lærere, ledelse og politikere. Telemark fylke har fokus på bedre læring og økt gjennomføring i videregående opplæring. H.K.H. Kronprins Haakon og H.K.H. Kronprinsesse Mette-Marit deltar under besøket og leder gruppearbeidet.

- I Telemark arbeider vi målrettet for økt læringsutbytte og økt gjennomføring i videregående opplæring. Vår skole ønsker å samarbeide og lære av andre som har lykkes, og UngInvest AIB er en av de som kan vise til flotte resultater med bruk av metodene innen «anerkjennende undersøkelser». Vi ser fram til en spennende og lærerik dag, sier rektor Terje Kristoffersen ved Nome videregående skole.

UngInvest er ”on tour” til Telemark og resten av landet

UngInvest AIB ”on tour” startet tidligere i år en turné for å dele og lære metodikk, kompetanse og erfaringer med andre skoler og etater som jobber med barn og unge. På turneen løftes de gode læringshistoriene fram, suksessfaktorene finnes og granskes - og UngInvests tankesett og metodeverktøy når fram til enda flere.

– Vi er veldig glade for at Kronprinsparet vil være med oss til Nome og lede gruppearbeidet. Vi ønsker å bidra til å skape tryggere ungdommer i skolen, flere engasjerte lærere, mer trivsel, null mobbing og økte læringsresultater. Ungdommene må oppleve at det som skjer på skolen er relevant for livet de skal leve, sier leder av UngInvest AIB Ingebjørg Mæland.

Kronprinsparets Fond støtter og samarbeider med UngInvest AIB og fondets hovedpartner Egmont Fonden er også en viktig støttespiller for turneen.

Når og hvor

28. september kl. 12.00. Adresse: Nome videregående skole, avd Lunde, Olav Strannas veg 25, 3825 Lunde.

Arrangementet foregår i kantineområdet på skolen, og elever både fra Lunde og Søve deltar.

Akkreditering

Irene L. Lystrup, daglig leder i Kronprinsparets Fond, e-post irene@kppfond.no, tlf. 412 87 656. Akkrediteringsfrist tirsdag 27. september kl.12.00.

23.09.2016

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter