Hopp til hovedinnhold

H.K.H. Kronprinsessen til rådhuset i Tromsø

H.M. Dronningen og H.K.H. Kronprinsessen er i år sammen beskyttere for TV-aksjonen. Kronprinsesse Mette-Marit besøker tirsdag 27. september frivillige som mobiliserer til årets TV-aksjon for Røde Kors i Tromsø. Akkrediteringsfrist 26. september klokken 12.00.

27. september klokken 13.00 møter Kronprinsesse Mette-Marit frivillige som skal verve bøssebærere til TV-aksjonen på Tromsø rådhus. TV-aksjonen går i år til Røde Kors og skal gi livsviktig hjelp til to millioner mennesker som er rammet av krig og konflikt i ni land.

Kronprinsessen ønskes velkommen av Sissel Olsen, daglig leder i Tromsø Røde Kors, Bård Magne Pedersen, Fylkesmann i Troms og Kristin Røymo, ordfører i Tromsø.

I forbindelse med årets TV-aksjon som går av stabelen 23. oktober, jobber kommunene og frivillige i hele landet for å verve 100 000 bøssebærere som skal gå årets viktigste søndagstur. Kronprinsesse Mette-Marit skal møte ildsjeler i kommunekomiteen i Tromsø som jobber med å spre kunnskap og engasjement om årets TV-aksjon slik at mange får lyst til å melde seg som bøssebærere.

De lokale TV-aksjonskomiteene er helt avgjørende for å få en vellykket aksjon.  Landets ordførere står i spissen for over 500 TV-aksjonskomiteer og sammen med 7000 frivillige skal det legges til rette for 100 000 bøssebærere som skal ut og gå 23. oktober.

Årets TV-aksjon skal redde liv og gi omfattende helsehjelp til noen av de mest sårbare i verden – sivile rammet av krig og konflikt. TV-aksjonsmidlene går til Røde Kors sitt arbeid i ni land hvor sivilbefolkningen i mange år har lidd under krig og konflikt: Syria, Libanon, Sør Sudan, Afghanistan, Somalia, Myanmar, El Salvador, Guatemala og Honduras. Pengene går også til å hjelpe flyktninger som har kommet til Norge gjennom fire Røde Kors-tiltak: flyktningguide, aktiviteter på asylmottak, helsesenter for papirløse og oppsporingstjenesten.

Gjennom TV-aksjonen skal flere mennesker i krig og konfliktområder få livsviktige medisiner, helsehjelp, rent vann og mat. Behovet er enormt, og hvert bidrag er med på å redde liv.

Akkreditering

Akkreditering innen klokken 12.00 mandag 26. september på e-post: maren.bleskestad@redcross.no

Kontakt:
For TV-aksjonen: Maren Thorsen Bleskestad, kommunikasjonsansvarlig, 915 37 147
For Kronprinsessen: Marianne Hagen, kommunikasjonssjef, 900 74 124

Fakta om TV-aksjonen:

  • TV-aksjonen er arrangert hver høst en søndag i oktober siden 1974. I år går TV-aksjonen av stabelen 23. oktober.
  • I år går TV-aksjonen NRK til Røde Kors og sivile ofre for krig og konflikt.
  • Siden 1974 har det norske folk samlet inn over syv milliarder kroner som har gitt titalls millioner mennesker livsviktig hjelp.

 

23.09.2016

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter