Hopp til hovedinnhold

Kronprinsen åpner ny helseinkubator

12. oktober åpnes en ny inkubator i Oslo for å fremme nye løsninger i helsevesenet. H.K.H. Kronprisen er til stede under åpningen.

En inkubator er en organisasjon som skal gi starthjelp til gründere. Inkubatoren som åpner i Forskningsparken i Oslo skal huse inntil 60 innovative gründere i helseindustrien.

Fra arrangørens pressemelding:

Det er mange grunner til at innovasjon i helse vil lykkes i Norge. Vi har et helsesystem som er godt etablert og databaser/register som få andre land kan vise til. I tillegg har vi en befolkning som er villig til å ta i bruk nye teknologi og metodikk. Det hjelper også at helse og velferd er et definert satsingsområde både i Norge og i EU.

For å nå målsetningene som er satt for Norge og EU må vi ha et miljø som kan gi næring til denne innovasjonen. Inkubatoren vil bidra med et pulserende miljø, nasjonale og internasjonale eksperter kombinert med erfaring og kunnskap fra gründerne som sitter i inkubatoren. Den vil bli et episenter for innovasjon i helsenæringen, lokalisert i Norge men med et internasjonalt fotavtrykk.

Bak inkubatoren står Inven2, Oslotech og Oslo Medtech. Siva har gjort det mulig med sin støtte og sitter også i styret, sammen med de øvrige initiativtakerne og eierne. Inkubatoren ledes av et team med høy og variert kompetanse for å sikre utvikling og suksess. Den drives som non-profit og vil ikke ta noe eierskap i medlemsbedriftene.

Helseinkubatoren vil vise sin virkelige drakt og avsløre sitt navn under den offisielle åpningen i Forskningsparken. Den seremonielle klippingen av den røde snor vil bli foretatt av H.K.H. Kronprins Haakon.

Hvor og når

Gaustadalléen 21 i Oslo, 12. oktober kl 17.00.

Akkreditering

For akkreditering og pressespørsmål, ta kontakt med Anita Moe Larsen i Oslo Medtech
416 06 800 / anita.moe.larsen@oslomedtech.no.

Inkubatoren ledes av managing partner Erling Nordbø, 970 56 351 / enordb@gmail.com.

 

05.10.2016

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter