Hopp til hovedinnhold

Møter skoleelever før TV-aksjonen

H.K.H. Kronprinsessen og ordfører Marianne Borgen møter skoleelever før årets TV-aksjon onsdag 12. oktober klokken 10.00. Akkrediteringsfrist 11. oktober klokken 12.00.

Pressemelding fra Røde Kors:

 

Onsdag 12. oktober klokken 10.00 samles 650 barneskoleelever fra Tøyen og Hval skole i Jordal idrettshall for å lære mer om årets TV-aksjon.

– Vi er utrolig glad for at både Kronprinsessen og ordføreren stiller opp for å møte barn og unge som bryr seg om TV-aksjonen og Røde Kors. I løpet av en klokketime skal 650 skoleelever lære om TV-aksjonen som i år skal gi livsviktig hjelp til sivile ofre for krig og konflikt. Vi opplever et flott engasjement for TV-aksjonen spesielt blant barn og unge, forteller TV-aksjonsleder Vibecke Østby.

Det å engasjere barn og unge er svært viktig for TV-aksjonen, som hvert år produserer et undervisningsopplegg i regi av Salaby, et datterselskap av Gyldendal. Gjennom dette får skoleelever over hele landet mulighet til å lære om krig og konflikt, regler i krig og hvordan det er å være ny i en klasse. Det er tilpasset alle klassetrinn fra 1. klasse på barneskolen til videregående og har en samlet målgruppe på 900.000 elever og lærere i den norske skolen.

Deler av undervisningsopplegget vises frem i årets skoleturné for TV-aksjonen, som for femte gang ledes av programleder Phung Hang. I løpet av den timen skoleshowet varer snakkes det om den alvorlige situasjonen for barn fanget i krig, men det blir også konkurranser, dans med koreograf Amalie Eggen og trylling med tryllekunstner Alexx Alexxander.

– Skoleturneen i år blir en god blanding av lek og alvor. Mine foreldre har selv fryktet fra konflikt i Vietnam og et land de elsket for å kunne gi meg en bedre fremtid. Hadde ikke de tatt dette valget, kunne jeg aldri kunne bidratt ved å reise rundt for å gjøre en forskjell slik jeg kan i dag. Det er viktig for meg å understreke at vi er alle ressurser og alle kan bidra med noe, sier skoleturnéleder Phung Hang.

Hun mener at barn og unge ofte er de som er flinkest til å bidra, men at det ikke alltid er lett å vite hvordan man best kan hjelpe.

–  Ved å reise rundt i Norge med skoleturneen lærer vi elever hvorfor de må bidra og hvordan, for eksempel ved å ta godt imot folk som kommer hit. Barn er flinke til å gi av seg selv. Vi må huske at vi må investere i dem – det er de som er framtiden, avslutter Phung.

Både Dronning Sonja og Kronprinsesse Mette-Marit er beskyttere for TV-aksjonen som i år går til Røde Kors. Begge har lenge støttet aktivt opp om arbeidet til Røde Kors.

Akkreditering

Akkreditering innen 11. oktober klokken 12.00 på e-post til maren.bleskestad@redcross.no

Kontakt:

  • For TV-aksjonen Maren Thorsen Bleskestad, kommunikasjonsansvarlig, 915 37 147
  • For Kronprinsessen Marianne Hagen, kommunikasjonssjef, 900 74 124

 

Fakta om TV-aksjonen NRK

  • TV-aksjonen NRK har blitt arrangert hver høst en søndag i oktober siden 1974. I år går TV-aksjonen av stabelen 23. oktober.
  • Årets TV-aksjon har fått navnet «Sammen får vi hjelpen helt frem».
  • TV-aksjonen 2016 skal redde liv og gi omfattende helsehjelp til noen av de mest sårbare i verden – mennesker rammet av krig og konflikt.
  • Gjennom TV-aksjonen skal mer enn to millioner mennesker få livsviktig hjelp.
  • TV-aksjonen NRK er verdens største innsamlingsaksjon. Hvert år besøker 100 000 bøssebærere samtlige av Norges 2,3 millioner husstander.
  • Det er femte år på rad at Salaby, et datterselskap av Gyldendal, lager et undervisningsopplegg med utgangspunkt i temaet for TV-aksjonen.
  • I 2015 benyttet over 450.000 elever i grunnskolen seg av undervisningsopplegg i forbindelse med TV-aksjonen for Regnskogfondet.
  • I år er det også laget et undervisningsopplegg for videregående, som ligger på samme plattform, salaby.no.

 

 

10.10.2016

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter