Hopp til hovedinnhold

Kronprinsparet på offisielt besøk til Canada

H.K.H. Kronprins Haakon og H.K.H. Kronprinsesse Mette-Marit besøker Ottawa, Toronto og St. John’s i perioden 7. til 10. november 2016. Akkreditering innen 28. oktober.

Kronprinsparet blir ledsaget av flere representanter fra Regjeringen og norsk næringsliv. Hovedfokus i programmet er næringsliv, teknologi og innovasjon, kultur/kreative næringer og Arktis, i tillegg til møter med representanter for det offisielle Canada.

Ottawa

Kronprinsparet starter besøket i Ottawa mandag 7.november hvor programmet bl.a. omfatter møte og lunsj med generalguvernør David L. Johnston, utstilling og seminar om Arktis med åpning av en viktig satellitt i Inuvik, kanadisk Arktis, samt mottakelse med gjester fra det offisielle Canada hvor også den norske pianisten og komponisten Ola Gjeilo vil opptre sammen med kanadiske strykere og kor. I Ottawa blir det også møte med pressen.

Toronto

Kronprinsparet reiser 8. november til Toronto hvor Kronprinsen vil delta på workshop for norsk og kanadisk musikkindustri. Kronprinsessen deltar på arrangement for fremme av norsk litteratur i Canada og vil bl.a. ha samtale med forfatterne Erlend Loe og Hilde Kristin Kvalvaag. Videre vil Kronprinsparet være tilstede på innovasjonsseminar på Ryerson University, som bl.a. inkluderer besøk på Student Learning Centre tegnet av Snøhetta.

I Toronto deltar også Kronprinsparet på en «Red Carpet Screening» av den norske Oscar-nominerte filmen «The King’s Choice» («Kongens nei»). Kronprinsparet vil også være tilstede på en seremoni ved minnesteinen i Little Norway Memorial Park. Videre vil Kronprinsparet delta på workshops om hhv. mangfold, medtech og start-up initiativer, samt tunnel- teknologi. Avreise til St.John’s kveld 9. november.

St. John's

I St. John’s treffer Kronprinsparet deltakerne på et norsk-kanadisk seminar om sikkerhet og beredskap i Arktis og får en omvisning på Kongsberg-simulatorer som er viktig i opplæring på dette området. Videre vil de delta på lunsj og seminarer om akvakultur og olje- og gassindustrien. Deretter får de omvisning på Polarnatt-utstilling, og vil også være tilstede på et forum om havforskning i Arktisk. Kronprinsparet vil også delta på litteraturarrangement på Memorial University of Newfoundland som er et åpent arrangement for publikum og studenter. Her vil bl.a. Kronprinsessen dele sitt engasjement for litteratur. Det blir også møte med norsk presse i St. John’s. Avslutningsvis vil det være en mottakelse for næringslivskontakter og representanter for provinsielle myndigheter. Den offisielle programmet avsluttes tidlig kveld 10.november.

Praktisk informasjon

Hoteller:

Pressen kan booke direkte via lenkene på følgende hoteller som ambassaden har forhåndsreservert rom:

Ottawa:

The Westin : https://www.starwoodmeeting.com/Book/NorwegianPress

Pris: 209 CAD inkl. Frist: 17. oktober 

 

Toronto:

Chelsea Hotel: https://gc.synxis.com/rez.aspx?Hotel=59052&Chain=10316&start=availresults&arrive=11/8/2016&depart=11/9/2016&adult=1&child=0&group=NOR110816

Pris: 199CAD inkl frokost. Frist: 18. oktober.

 

St. John’s:

Sheraton Newfoundland: https://www.starwoodmeeting.com/events/start.action?id=1610034278&key=3514A872

Pris: 159CAD (inkluderer ikke frokost) . Frist: 26. oktober.

 

Transport: Det blir satt opp pressebuss i Ottawa, Toronto og St.John’s. 

Videre er det er satt opp charterfly Ottawa – Toronto 8. november hvor pressen får plass (pris: kr 800,-). Tilsvarende vil det være charterfly fra Toronto-St.John’s 9. november (pris: kr. 1500,-).

NB: det må søkes om eTA (Electronic Travel Authorization) http://www.canadainternational.gc.ca/norway-norvege/visa.aspx?lang=eng&menu_id=1  Det er en enkel prosess som må foretas før avreise for dem som ikke allerede har et eTA tilknyttet sitt pass.

 

Akkreditering

Akkrediteringsfrist fredag 28. oktober 2016.

Akkreditering sendes til: khj@mfa.no

Ytterligere informasjon: Kristin Helene J. Hafseld, mobil: 91 61 86 04 / khj@mfa.no

14.10.2016

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter