Hopp til hovedinnhold

Kronprinsessen skal diskutere utviklingsspørsmål ved NTNU

Global helse og unges engasjement er temaet når H.K.H. Kronprinsesse Mette-Marit skal besøke et studentarrangement ved NTNU torsdag den 3. november.

Pressemelding fra arrangør

I 2013 uttalte Kronprinsessen at den anerkjente norske legen Tore Godal er et av hennes store forbilder. Godal, som gjennom sitt arbeid med vaksiner og malaria har bidratt til å redde millioner av liv, skal nå sammen med Kronprinsessen besøke NTNU.

Under møtet kommer Kronprinsesse Mette-Marit til å fortelle om sitt humanitære engasjement og føre en samtale med dr. Tore Godal hans unike bidrag til den globale folkehelsen. Godal har blant annet vært sentral i opprettelsen av Den globale vaksinealliansen (GAVI).

Arrangør av møtet er Effektiv Altruisme NTNU, en veldedig studentorganisasjon som gjennom vitenskapelige metoder forsøker å effektivisere bistandssektoren.

Tid: 3. november 2016, 12.00-13.30
Sted: R2 i Realfagsbygget, Gløshaugen NTNU, 7491 Trondheim

Møtet vil være åpent for alle.

Akkreditering

Akkreditert presse er velkommen til å dekke arrangementet. Frist for akkreditering er 26.10. kl. 12.00

Det vil bli utarbeidet et eget presseprogram.

For mer informasjon

Fakta

  • Effektiv Altruisme er en global bevegelse som benytter vitenskapelige metoder og rasjonell tankegang for å finne de mest effektive måtene å forbedre verden på. Bevegelsen har i Norge aktive organisasjoner ved NTNU og UiO.
  • Kronprinsesse Mette-Marit har lenge hatt et sterkt internasjonalt engasjement og ble i 2006 utnevnt til spesialutsending for UNAIDS, FNs organisasjon for arbeid med HIV og AIDS.
  • Dr. Tore Godal ble i 1999 leder av sekretariatet i Den globale vaksinealliansen GAVI, etter å ha ledet opprettelsen av dette. Han er i dag spesialrådgiver i Utenriksdepartementet.
  • «Tore Godals innsats for å hjelpe fattige mennesker til bedre helse kan knapt overvurderes. Hans livsverk har trolig ført til at han er den nordmann som har reddet flest liv etter Fridtjof Nansen.» - Jens Stoltenberg, 2011

 

19.10.2016

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Relaterte lenker