Hopp til hovedinnhold

Forsvarets minnedag

Hans Majestet Kongen er til stede på Akershus Festning i Oslo når Forsvarets minnedag markeres søndag 6. november 2016. Akkreditering.

Pressemelding fra arrangør:

Minnedagen er for å hedre og minnes de som har mistet livet i Forsvarets tjeneste i og utenfor Norge. Målet er alltid å gjennomføre oppdragene uten tap av liv, men vi kan aldri utelukke at ting går galt. Selv om våre soldater er godt forberedt og Forsvaret gjør alt vi kan for å minimere risiko, blir Forsvarets personell likevel utsatt for uforutsette tragedier. Markeringen finner sted første søndag i november hvert år. Vi hedrer minnet til de som har falt. Minnedagen er også en markering overfor pårørende. En utstrakt hånd til alle​ som bærer arr på kropp og sinn som et resultat av tjeneste i Forsvaret. ​

På Akershus festning markeres dette ved en kransenedleggelse i Museumsgården kl. 10.30, og ved en minnegudstjeneste i Akershus slottskirke kl. 11.00. Hans Majestet Kongen legger ned krans og forsvarssjefen holder tale.

Stortingets første visepresident, forsvarsministeren, og sjef for Forsvarets operative hovedkvarter er blant deltagerne på seremonien.

Deltakelse fra media

Mediene er velkomne til kransenedleggelsen i Museumsgården. Vi ber samtidig om at den private delen av arrangementet, samt pårørendes ønske om ikke å bli fotografert under kransenedleggelsen respekteres.

Forsvarsministeren og forsvarssjefen vil kunne gi et kort intervju ved Museumsgården ca. kl. 10.00.

Vi ber om påmelding til milinfo@fd.dep.no og at oppmøte i vakta (kjøreporten) på Akershus Festning skjer senest kl. 09.45

 

Kontaktperson:

Major Vegard Finberg,
pressetalsmann for Forsvarssjefen
Telefon: 95 30 36 36
E-post: vfi@fd.dep.no

01.11.2016

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter