Hopp til hovedinnhold

Kronprinsparet på offisielt besøk til New York

H.K.H. Kronprins Haakon besøker New York 5. til 7. desember 2016. Han skal blant annet delta på 50-års jubileet for FNs utviklingsprogram (UNDP).

Kronprinsen deltar 5. desember på FNs utviklingsprogram (UNDP) sitt 50-års jubileum. H.K.H. Kronprins Haakon er blant talerne på arrangementet, i kraft av sin rolle som goodwillambassadør for UNDP. Forfatter og skuespiller Padma Lakshimi er vert for kvelden. Presse som ønsker å dekke arrangementet bes kontakte rhs@mfa.no innen fredag 2. desember. Mer informasjon på UNDPs nettsider.  

Tirsdag 6. desember deltar Kronprinsen på en prisutdeling for FNs utviklingsindeks sammen med UNDP-leder Helen Clark. Kronprinsen møter i tillegg FNs nestleder Jan Eliasson.  

Onsdag 7. desember deltar Kronprinsen blant annet på et arrangement om gjennomføring av de nye bærekraftmålene på International Peace Institute (IPI); Reaching the Furthest Behind First. Det legges opp til et møte med pressen i etterkant av arrangementet.  

Om UNDP

FNs utviklingsprogram (UNDP), som feirer sitt 50-årsjubileum i år, arbeider i mer enn 170 land. Organisasjonens innsats for å avskaffe fattigdom har bidratt til å forbedre livene til millioner av mennesker. UNDP samarbeider med land over hele verden for å bidra til å oppnå de 17 bærekraftmålene for å utrydde fattigdom, redusere ulikhet og takle effektene av klimaendringer innen 2030. Kronprins Haakon ble utnevnt til goodwillambassadør for FNs utviklingsprogram i 2003. Kronprinsen har særlig fokusert på FNs kamp mot fattigdom, og har besøkt en rekke land i sin rolle som ambassadør for FN.

Journalister som ønsker å dekke besøket må søke om presseakkreditering via FN. Se mer informasjon via lenkelisten. Journalister som skal dekke besøket må selv sørge for eventuelt visum.

Pressekontakter

  • Slottet: Kommunikasjonssjef Marianne Hagen, marianne.hagen[at]slottet.no, +47 900 74 124
  • UNDP: Programspesialist Eirik Talleraas, eirik.talleraas[at]undp.org, +47 960 14 496
  • Norges FN-delegasjon: Ragnhild H. Simenstad, rhs[at]mfa.no, +1 646 642-9910

 

Red. anm.: Da denne pressemeldingen ble publisert, gjaldt den Kronprinsparet. Det har senere blitt korrigert, fordi H.K.H. Kronprinsessen dessverre måtte avlyse sin reise (se egen melding fra 2. desember).

30.11.2016

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Kronprins Haakon forteller om sitt engasjement som goodwill-ambassadør for FNs utviklingsprogram UNDP under en reise til Zambia i oktober 2013. (Foto: Christian Lagaard, Det kongelige hoff)