Hopp til hovedinnhold

Kronprinsparet på offisielt besøk til New York

H.K.H. Kronprins Haakon besøker New York 5. til 7. desember 2016. Han skal blant annet delta på 50-års jubileet for FNs utviklingsprogram (UNDP).

Kronprinsen deltar 5. desember på FNs utviklingsprogram (UNDP) sitt 50-års jubileum. H.K.H. Kronprins Haakon er blant talerne på arrangementet, i kraft av sin rolle som goodwillambassadør for UNDP. Forfatter og skuespiller Padma Lakshimi er vert for kvelden. Presse som ønsker å dekke arrangementet bes kontakte rhs@mfa.no innen fredag 2. desember. Mer informasjon på UNDPs nettsider.  

Tirsdag 6. desember deltar Kronprinsen på en prisutdeling for FNs utviklingsindeks sammen med UNDP-leder Helen Clark. Kronprinsen møter i tillegg FNs nestleder Jan Eliasson.  

Onsdag 7. desember deltar Kronprinsen blant annet på et arrangement om gjennomføring av de nye bærekraftmålene på International Peace Institute (IPI); Reaching the Furthest Behind First. Det legges opp til et møte med pressen i etterkant av arrangementet.  

Om UNDP

FNs utviklingsprogram (UNDP), som feirer sitt 50-årsjubileum i år, arbeider i mer enn 170 land. Organisasjonens innsats for å avskaffe fattigdom har bidratt til å forbedre livene til millioner av mennesker. UNDP samarbeider med land over hele verden for å bidra til å oppnå de 17 bærekraftmålene for å utrydde fattigdom, redusere ulikhet og takle effektene av klimaendringer innen 2030. Kronprins Haakon ble utnevnt til goodwillambassadør for FNs utviklingsprogram i 2003. Kronprinsen har særlig fokusert på FNs kamp mot fattigdom, og har besøkt en rekke land i sin rolle som ambassadør for FN.

Journalister som ønsker å dekke besøket må søke om presseakkreditering via FN. Se mer informasjon via lenkelisten. Journalister som skal dekke besøket må selv sørge for eventuelt visum.

Pressekontakter

  • Slottet: Kommunikasjonssjef Marianne Hagen, marianne.hagen[at]slottet.no, +47 900 74 124
  • UNDP: Programspesialist Eirik Talleraas, eirik.talleraas[at]undp.org, +47 960 14 496
  • Norges FN-delegasjon: Ragnhild H. Simenstad, rhs[at]mfa.no, +1 646 642-9910

 

Red. anm.: Da denne pressemeldingen ble publisert, gjaldt den Kronprinsparet. Det har senere blitt korrigert, fordi H.K.H. Kronprinsessen dessverre måtte avlyse sin reise (se egen melding fra 2. desember).

30.11.2016