Hopp til hovedinnhold

Dronningen deltar på åpningen av nytt fakultet ved UiB

Hennes Majestet Dronning Sonja vil være til stede på åpningen av det nye Fakultet for kunst, musikk og design ved Universitetet i Bergen onsdag 4. januar 2017. Akkreditering.

Presseinvitasjon fra Universitet i Bergen

1. januar 2017 slås Kunst- og designhøgskolen i Bergen (KHiB) og Griegakademiet sammen til Fakultet for kunst, musikk og design ved Universitetet i Bergen (UiB). Hennes Majestet Dronning Sonja er gjest under åpningen.

Rektor ved UiB, Dag Rune Olsen, er svært glad for at Dronning Sonja vil delta på åpningen av det nye fakultetet ved UiB.

– Det er en stor ære for universitetet at Kongehuset prioriterer åpningen av Fakultet for kunst, musikk og design. Studentene og de ansatte holder et svært høyt faglig nivå, og vi gleder oss til å vise henne eksempler på aktiviteten vår, sier Dag Rune Olsen.

Interimsdekan Gerd Tinglum ved det nye fakultetet sier sammenslåingen vil føre til et løft for kunstnerisk forskning.

– Det nye fakultetet vil styrke vårt faglige arbeid og gjøre oss bedre rustet til å møte fremtidige utfordringer. Vi har kjempet lenge for å få på plass et kunstnerisk ph.d.-program og dette er nå realistisk å få til. Et slikt program vil gi oss en posisjon som åpner for å søke midler fra EU og være motiverende for de beste kandidatene. Dette vil styrke forskningen vår, sier Gerd Tinglum.

Tid og sted

Onsdag 4. januar 2017

Kl. 14.00 -15.00: Formell åpning i Universitetsaulaen i BergenKl. 16.00-17.30: Festforestilling med smakebiter fra det nye fakultetet i Peer Gynt-salen, GrieghallenKl. 18.30 - utover kvelden: Fest i Peer Gynt-salen med overraskelser og bar

Akkreditering

For akkreditering til formell åpning, send en e-post til mediekontakt@uib.no med navn, nummer og arbeidssted.  

Kontaktpersoner

  • Gerd Tinglum, interimsdekan ved Fakultet for kunst, musikk og design, mobil: 915 22 449
  • Dag Rune Olsen, rektor ved Universitetet i Bergen, mobil: 930 85 881.

  • Pressekontakt:
    Eivind Fondenes, kommunikasjonsrådgiver, Universitetet i Bergen, mobil: 476 218 26
19.12.2016

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter