Hopp til hovedinnhold

Øvelse med Norske Redningshunder

DD.KK.HH. Kronprinsen og Kronprinsessen besøker Norske Redningshunder onsdag 11. januar 2017 i forbindelse med organisasjonens 60-årsjubileum. Akkreditering.

Presseinvitasjon fra Norske Redningshunder

Norske Redningshunder (NRH) er stolte og glade for å få besøk av Deres Kongelige Høyheter Kronprins Haakon og Kronprinsesse Mette-Marit i forbindelse med Norske Redningshunder 60-årsjubileum.

Kronprinsparet får en gjennomgang av vårt arbeid på hovedkontoret i Ås kommune før vi ikler oss uteklær og inviterer Kronprinsparet ut i skogen. Her skal de sammen med hundeførere fra Norske Redningshunder få oppleve hvor effektive våre redningshunder er i søk etter savnede mennesker.

Kronprinsparet ankommer kl. 11.00, og programmet vil vare til kl. 13.00.

Program

Kl. 10.40:Kort orientering for akkreditert presse. Tamburveien 5.

Kl. 11.00

  • Kronprinsparet ankommer og blir møtt av fylkesmann Valgerd Svarstad Haugland, ordfører Ola Nordal og politimester Jon Steven Hasseldal.
  • Presentasjon av Norske Redningshunder gis av NRHs styreleder Knut Skår og daglig leder Jim Olav Hansen.
  • Avreise til et skogområde i nærheten.
  • Kronprinsparet møter flere av NRHs operative mannskaper og redningshunder. Det vil bli gjennomført en øvelse og demonstrasjon av en redningshunds trening og arbeid.

Kl. 13.00: Avslutting

Sted: NRHs lokaler, Tamburveien 5, 1405 Ski
Dato: 11. januar 2017
Tid: 11.00 - 13.00

NRH er stolte over at Kongehuset besøker oss, og vi gleder oss til å vise frem vårt viktige arbeid til Kronprinsparet.

Akkreditering

Presseakkreditering skjer til Stig Mebust, stig.mebust@nrh.no, innen mandag 9. januar kl. 14.00.

Norske Redningshunder (NRH) er en frivillig redningsorganisasjon som trener hunder og førere for tjeneste under redningsaksjoner. Dette gjør oss til en viktig aktør i redningstjenesten i Norge. Vi bruker hundens fantastiske luktesans til å redde liv, i snøskred, leteaksjoner og i katastrofe-områder.

De siste årene har vi deltatt på rundt 500 redningsaksjoner i året. Norske Redningshunder ble stiftet i 1956, og dekker hele landet og våre godkjente hundeførerne tilkalles av hovedredningssentralene og politiet ved redningsaksjoner.

Det tar rundt 2-3 år å utdanne en redningshund. Under opplæringen lærer man blant annet hvordan trene hund, førstehjelp, samband, orientering og overleve ute. Hundeførerne har profesjonell kunnskap som er nødvendig for å kunne bidra under redningsaksjoner.

 

04.01.2017

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter