Hopp til hovedinnhold

Kronprinsparet besøker Tønsberg

Deres Kongelige Høyheter Kronprinsen og Kronprinsessen vil være til stede ved åpningen av Slottsfjellmuseet i Tønsbergs utstilling om Kong Håkon IV Håkonsson tirsdag 23. mai 2017.

Utstillingen markerer 800-årsjubileet for starten på Håkon Håkonssons regjeringstid.

Bakgrunn 

Håkon IV Håkonsson var konge i Norge fra 1217 til 1263. Han ble valgt til konge av birkebeinerne, og regjerte med sete i Tønsberg. I hans regjeringstid begynte utbyggingen av «Castrum Tunsbergis», bedre kjent som Slottsfjellet, til et av Nordens største borganlegg, sier direktør Lena Fahre ved Slottsfjellmuseet.

Viser "Kongespeilet" for første gang

Utstillingen ved Slottsfjellmuseet inngår i et treårig nordisk samarbeidsprosjekt om høymiddelalderen.

- Slottsfjellmuseet fått låne «Kongespeilet» fra Københavns Universitet til denne utstillingen. Dette er et læreskrift i samfunnskunnskap og samfunnsmoral fra 1200-tallet, og har aldri tidligere vært vist i Norge. Det vil også bli vist gjenstander fra Island, flere norske samlinger og fra Slottsfjellmuseets egne samlinger, sier museumsdirektøren.

Hun legger til at utstillingen vil presentere ny forskningen om Kong Håkon IV Håkonsson, og den vil med sitt moderne design- og aktivitetsrom appellere til barn og unge.

 

 

09.02.2017

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Relaterte lenker