Hopp til hovedinnhold

Kronprinsparet til by:Larms 20-årsjubileum

by:Larm fyller 20 år. DD.HH.KK. Kronprinsregenten og Kronprinsessen deltar på flere arrangementer 2. mars. Bransjen inviteres også til lunsj på Skaugum.

Norsk musikkbransje har store ambisjoner om å ta en posisjon internasjonalt. I løpet av de siste årene har Kronprinsparet deltatt på en rekke arrangementer for norsk musikkliv i inn- og utland. Når by:Larm går av stabelen 2-4. mars vil Kronprinsparet være med på flere arrangementer. De inviterer også bransjen hjem til seg på Skaugum.

Det vil være mulig for pressen å dekke deler av lunsjen på Skaugum. Disse må akkreditere seg til christian.lagaard@slottet.no innen 1. mars klokken 11.00.

Mer informasjon om de ulike arrangementene finner du i pressemeldingen fra Music Norway:

Kronprinsparet deler ambisjonen til norsk musikkliv om å ta en posisjon internasjonalt. I løpet av de siste årene har Kronprinsparet tatt initiativet til flere samlinger der norske og internasjonale musikkaktører utveksler erfaringer og nettverk. Når musikklivet nå møtes under by:Larm (2. – 4. mars), er Kronprinsparet aktivt til stede og åpner dører som skaper muligheter både ute og hjemme. Kronprinsparet er selv vertskap for internasjonale gjester når de inviterer til nettverkslunsj på Skaugum.

Det er tre arrangementer denne dagen:

by:Songs på Tanken i Sandvika

I dagene frem til by:Larm arrangeres låtskriver-campen by:Songs (27. februar – 2. mars) på Tanken i Sandvika og i Whiteroom Studio i Asker. I løpet av fire dager produseres det låter som blir plassert på store internasjonale album og hos norske talenter.

Kronprinsparet får en guidet tur på Tanken der de møter deltagerne på låtskrivercampen, og det blir satt opp en eksklusiv lyttesession i studioet til Coucheron (Kehlani, Nick Jonas), med Ina Wroldsen (som har bidratt til hits for Calvin Harris, Clean Bandit, Britney Spears, One Direction), Two Inch Punch, (som har skrevet låter og produsert for Sam Smith, Rag'n'Bone Man, Jessie Ware, Tory Lanez), og Tayla Parx, (artist/låtskriver for Alicia Keys, Ariana Grande, Fifth Harmony, Mariah Carey, J-Lo).

Blant øvrige internasjonale deltagere er blant andre: Evan Bogart, låtskriver for Beyoncé, Britney Spears, Carly Rae Jepsen, Madonna, Rihanna. Illsey Juber, artist/ låtskriver for Shawn Mendes, Beyoncè, Drake, Robin Schulz. Lindy Robbins, låtskriver for Selena Gomez, One Direction, LeAnne Rimes, Davis Guetta. Blant øvrige norske finner vi Andreas Schuller aka Axident, Grammy-nominert med Justin Bieber, Electric, produsent av Brit Award-vinner “Shout Out To My Ex” med Little Mix.

Campen er et samarbeid mellom by:Larm, Music Norway, Whiteroom, Toothfairy og Tanken. Bernt Rune Stray representerer Whiteroom Studios, og er selv låtskriver og produsent som har skrevet for alt fra Sissel Kyrkjebø til Ne-Yo. Martin Schilde representerer Tanken Studio og driver musikkselskapet Toothfairy som lanserer norske artister internasjonalt, som Ary, Coucheron, Fröder, Carl Louis.

Praktisk info Sandvika:

11.00 – 12.00 på Tanken Studio, Sandvika.

Etter en omvisning vil pressen få møte deltagerne og Kronprinsparet.

Pressekontakt: carlkristian@musicnorway.no – mob: 924 62 658 martin@thootfairy.no - mob: 913 32 223

Nettverkslunsj på Skaugum

I løpet av by:Larms 20 år lange historie, har festivalen vokst fra norsk møteplass for demoband til en nordisk festival som gjestes av internasjonale toppnavn i musikkindustrien. Etterspørselen etter norsk musikk øker, og under by:Larm jaktes det på nye talent og nye samarbeidspartnere. Å være et godt vertskap skaper muligheter for nye relasjoner og at internasjonale samarbeid kan skje med utgangpunkt fra Norge. I år kommer det interessante profiler fra hele verden, og på Skaugum møter de aktører fra norske og nordiske plateselskaper og management. 

Bransjetalentene skal få særlig oppmerksomhet, og er spesielt invitert. Det samme er Tim Blacksmith, som inngår i Stargate sitt management i Los Angeles. Han kommer til by:Larm og Skaugum for å dele ut et stipend til et bransjetalent som vil skape internasjonale artistkarrierer, som gjennom sitt virke inspirerer andre til å satse, er visjonær og modig, kunnskapsrik og inkluderende. Stipendet og visjonen hedrer den avdøde plateselskapsmannen og manageren Per Eirik Johansen.

Under lunsjen vil samtalen handle om muligheter for norsk musikk internasjonalt i dagens marked, og om rekruttering av nye talent til en bransje i vekst.

Det blir mulighet for pressen å dekke prisutdelingen på Skaugum og ta bilder i starten av arrangementet.

Praktisk info Skaugum:

13.00 til 15.00 på Skaugum for inviterte gjester.

Det er mulig å delta for pressen kl 13.00 – 13.30. Da vil gjestene ankomme, ønskes velkommen, få musikalsk underholdning og bransjestipendet deles ut.

Pressekontakt Skaugum: Christian Lagaard christian.lagaard@slottet.no mob: 974 74 755

Jubileumsmarkering med H.K.H. Kronprins Haakon & Phonofile Nordic Music Prize

I anledning by:Larms 20-årsjubileum besøker Kronprinsen by:Larms konferansedel på Dansens hus. Vi får i løpet av seansen et tilbakeblikk på de 20 siste årene i norsk og nordisk musikkbransje blant annet ved BBCs Stuart Maconie, før den gjeve kåringen av årets beste nordiske album i 2016, Phonofile Nordic Music Prize, går av stabelen.

Jubileumsmarkeringen og prisutdelingen avsluttes med lett servering i foajeen. Foto med Kronprinsen og årets vinner av Phonofile Nordic Music Prize.

Praktisk info Vulkan

16.00 – 17.30 i Hovedsalen, Dansens Hus. Dørene lukkes presis 15:45. Kom tidlig, begrenset antall plasser.

Prosjektleder og pressekontakt Phonofile Nordic Music Prize: Inger Bråten inger@bylarm.no mob: 481 00 906.

For ytterligere info om by:Larm og arrangementer

 

 

27.02.2017

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter