Hopp til hovedinnhold

Kronprinsparet besøker Bydel Bjerke

DD.KK.HH. Kronprinsen og Kronprinsessen kommer på offisielt besøk til Bydel Bjerke mandag 27. mars 2017 fra kl.10.00 til 13.00. Ordfører Marianne Borgen er vert for besøket. Akkreditering innen 24. mars. 

Arrangørens pressemelding

- Vi er stolte og glade over at Kronprinsparet velger å komme til oss i Bydel Bjerke, sier leder for bydelsutvalget, Bjørn Lundberg. - Vi er en spennende bydel i rivende utvikling og gleder oss til å få vise frem litt av det vi har å by på.

Nå jobbes det med med et tett program for Kronprins Haakon og Kronprinsesse Mette-Marit.

- Vi liker å tenke at vi har det meste i Bydel Bjerke, sier kommunikasjonsrådgiver, Bjørn O. Mørch Larsen.

- Fra travbane til kloster. Vi har Oslos største videregående skole, krigsskole og Norges eneste kvinnefengsel. Vi har vårt eget sirkus - Nysirkus - som engasjerer mer enn fem hundre barn og unge, og vi har kulturhistoriske perler som Årvoll gård, Linderud gård og Isdammen og mye mer. Vi har til og med sykehus i bydelen, Aker som driver spennende utviklingsarbeid blant annet innen mestringsteknologi, sier han.

Bjerke har lenge vært minst av bydelene i Oslo, men omfattende innflytting og utbygging gjør at befolkningstallet øker raskt og mye. Prognoser viser at bydelen i løpet av de kommende ti år vil gå fra dagens om lag 31 000 innbyggere til 41 000. Mye av befolkningsveksten de siste årene kommer som en følge av innvandring. I dag er det omlag 43 prosent innvandrere i bydelen som helhet, mens andelen er 64 prosent på Linderud og 20 prosent på Årvoll. Andelen for Oslo som helhet, er 33 prosent.

- Vi tenker at det er naturlig at vi til besøket setter opp et program som kombinerer bydelens spennende historie med å vise fram det multikulturelle samfunnet vi er i dag. Bydel Bjerke er på mange måter bydelen i Oslo hvor øst møter vest, sier BU-leder Bjørn Lundberg.
- Det skal vi få vist frem.

Informasjon og akkreditering

Endelig program vil bli sendt ut til pressen så snart alle detaljer er klare.

For praktiske spørsmål,  kontakt kommunikasjonsrådgiver i Bydel Bjerke, Bjørn O. Mørch Larsen på mail: bjorn.larsen@bbj.oslo.kommune.no eller mobil 481 50 034.

For presseakkreditering til besøket, kontakt informasjonskonsulent i Bystyrets sekretariat, Ada Elisabeth Sandnes på mail adaelisabeth.Sandnes@oslobystyre.no.  

Frist for presseakkreditering er fredag 24. mars.

 

03.03.2017

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Relaterte lenker