Hopp til hovedinnhold

Statsbesøk fra Island til Norge. Akkreditering

Etter invitasjon fra Hans Majestet Kong Harald V vil H.E. Islands president Guðni Th. Jóhannesson og fru Eliza Reid komme på statsbesøk til Norge. Besøket finner sted i Oslo 21. og 22. mars og i Bergen 23. mars. Akkrediteringsfrist: onsdag 15. mars klokken 10.00.

Dette er første statsbesøk fra Island på 20 år. Besøket har som mål å befeste og videreutvikle de gode forbindelsene mellom Island og Norge. Fokus for besøket er våre to lands partnerskap i Norden og Europa, vår felles kulturarv og videreutvikling av samarbeid innen kultur, utdanning, forskning og innovasjon.

Program i Oslo

Programmet i Oslo omfatter blant annet offisiell mottakelse på Slottsplassen, kransnedleggelse ved nasjonalmonumentet på Akershus Festning og gallamiddag på Det kongelige slott. Presidenten vil ha møte på Stortinget og møte med statsminister Erna Solberg, som også er vert for en lunsj under besøket.

Under besøket i Oslo finner mange ulike programelementer sted. Blant annet blir det besøk til utdannings- og forskningsinstitusjoner, til nasjonalbiblioteket med arrangement om felles sagaskatter og til NORLA, senter for norsk litteratur i utlandet. President Guðni Th. Jóhannesson vil holde foredrag på Universitetet i Oslos Norden-konferanse 22. mars. Samme dag vil fru Eliza Reid holde et innlegg om likestilling i Realfagsbibilioteket på Universitet i Oslo. Her vil Hennes Majestet Dronningen være til stede.

Program i Bergen

Torsdag 23. mars vil Hans Majestet Kongen og Presidentparet besøke Bergen hvor det planlegges, i samarbeid med Innovasjon Norge og Promote Iceland, for program innenfor utnyttelse av havressurser og programelement omkring forskningssamarbeid. President Guðni Th. Jóhannesson vil også holde foredrag på Universitetet i Bergen. Statsbesøket avsluttes samme ettermiddag.

Akkreditering

Akkreditering sendes til: khj@mfa.no
Akkrediteringsfrist: onsdag 15. mars klokken 10.00.

 

 

09.03.2017

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter