Hopp til hovedinnhold

Startskuddet for Frankfurt 2019

Norge er hovedland ved verdens største bokmesse, Bokmessen i Frankfurt, i 2019. H.K.H. Kronprinsesse Mette-Marit er en av bidragsyterne når NORLA samler over 200 av de viktigste norske aktørene til innspillskonferanse om bokmessen 26. april 2017.

Pressemelding fra arrangør:

Startskuddet går nå! Tidenes norske kultureksport


H.K.H. Kronprinsesse Mette-Marit og representanter for regjeringen deltar når NORLA samler over 200 av de viktigste norske aktørene til innspillskonferanse om Norge som æresgjest på bokmessen i Frankfurt i 2019.

– Dette er verdens største bokmesse. Å være gjesteland i Frankfurt innebærer unike muligheter for utbredelsen av norsk litteratur i verden. Som gjesteland står man i sentrum for verdenslitteraturen, sier NORLAs direktør Margit Walsø.

Statssekretær Laila Bokhari i Utenriksdepartementet vil på vegne av regjeringen åpne konferansen. Kulturminister Linda Hofstad Helleland og Bokmessens direktør Juergen Boos deltar i sentrale deler av programmet.

Som del av satsningen inngår også et omfattende kulturelt rammeprogram. Norge som gjesteland ved bokmessen i Frankfurt i 2019 blir den største norske kulturelle satsningen i utlandet noensinne, og betyr et stort løft for norsk litteratur og andre kunstformer internasjonalt.

NORLA leder arbeidet fram mot 2019, og vil samarbeide tett med forfattere, forlag, agenter, kunstinstitusjoner, eksportnettverket Norwegian Arts Abroad og andre kulturaktører om å lage et slagkraftig og attraktivt program.

Bak satsningen står en samlet bokbransje og Stortinget har bevilget et tilskudd på 30 millioner kroner. I tillegg kommer bidrag fra flere private stiftelser og øvrige sponsorer som inviteres med.

NORLA samler nå de viktigste norske aktørene på området for å diskutere betydningen av å være gjesteland, programmets rammer og muligheter, medieoppmerksomheten og erfaringer fra tidligere gjesteland, samt hva som skal være Norges budskap og profil.

Andre bidragsyterne på innspillskonferansen er forfatter Åsne Seierstad, forlegger Anne Gaathaug, arkitekt Håkon Matre Aaserød og Cathrine Pia Lund fra Innovasjon Norge. I tillegg blir det bidrag fra Nederland ved Bas Pauw, prosjektleder for Nederland & Flandern (gjesteland i 2016) og Tyskland ved museumssjef Matthias Wagner K, forlegger Barbara Weidle og journalist Clemens Bomsdorf.

Konferansen etterfølges av en mottakelse. Se vedlagte program for detaljer. Deltagelse er åpen for alle, men det er påmelding (påmeldingsfristen var 19.4.).

Praktisk informasjon

Når: Onsdag 26. april kl. 13-19.
Hvor: Sentralen (Marmorsalen), Øvre Slottsgate 3, 0157 Oslo.
Akkreditering: Pressen bes melde seg på senest tirsdag 25. april kl. 12. Se lenke til høyre.

Mer informasjon om Frankfurt 2019 finnes på NORLAs nettsider, inkludert søknaden NORLA sendte Frankfurt-messen, med satsningens mål og foreløpige programlinjer.

Kontaktinformasjon

Margit Walsø, Direktør NORLA margit.walso@norla.no, 90 65 45 74
Halldór Gudmundsson, Prosjektleder Frankfurt 2019 halldor.gudmundsson@norla.no, 47 51 43 14

 

21.04.2017

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter