Hopp til hovedinnhold

H.M. Kong Harald setter seil med Lions og barnevernsbarn

Hans Majestet Kong Harald, som er Lions Norges høye beskytter, skal være med på markeringen av Lions Clubs International sitt 100-årsjubileum lørdag 3. juni.

Tid og sted: Oslo, 3. juni. Kl. 11.00 Lohavn brygge og ca. kl. 12.20 Bygdøynes ved Sjøfartsmuseet.

Pressemelding fra arrangør:

Arrangementet Kongen skal være med på er et samarbeid mellom Lions Norge og UngNorge. Arrangementet er ledd i en båttur som skal gå fra Oslo til Bergen for å sette søkelyset på barn og ungdom med barnevernsbakgrunn (herunder også enslige, mindreårige asylsøkere). Disse utgjør også deler av mannskapet på båten.

Kongen skal delta på første etappe fra Lohavn i Oslo til Bygdøy.

Kongen vil få treffe barn og ungdom med ulik bakgrunn både i Lohavn og på Bygdøy. Turen går fra Lohavn klokken 11 med estimert ankomst Bygdøy ca. klokken 12.20.

Det blir mulighet til å ta bilder på land og intervjuer med noen av barna, styreleder og generalsekretær i Lions, og leder for Ung Norge. Intervjuer avtales på forhånd med pressekontakt.

Lions Clubs International er verdens største serviceorganisasjon med over 46.000 klubber i mer enn 210 land og geografiske områder. Organisasjonen ble etablert i Chicago i 1917 og kom til Norge i 1949. I Norge har vi 430 klubber spredt ut over hele Norge fra Mandal i sør til Kirkenes i nord. Lions Norge har ca 10 500 medlemmer som stiller opp frivillig, og gir av sin tid og sine midler til samfunnets beste.

UngNorge er en frivillig organisasjon som arbeider for og med barnevernsbarn og ungdom. UngNorge har som mål å skape en morsom, trygg og aktiv oppvekst for barn og unge, med særlig tanke på dem som ikke har en slik hverdag. UngNorge legger spesielt vekt på å fremme positive aktiviteter for barnevernsbarn og – ungdom, samt knytte positive og stolte følelser til uttrykket barnevernsbarn.

Akkreditering

Presse som ønsker å dekke avreisen fra Lohavn eller ankomsten til Bygdøy, bes sende en epost med navn på journalist og fotograf til vibeke.aasland@lions.no innen 2. juni kl. 12.00.

Kontakt

Vibeke Aasland, pressekontakt Lions Norge: vibeke.aasland@lions.no Mob: 922 48 828

Lill Anita Alver, guvernørrådsleder (styreleder) Lions Norge: lill@ikonstudio.no Mob: 900 23 214

Eivin Sundal, Daglig leder Ung Norge: eivin@ungnorge.no Mob: 922 91 000

 

 

03.05.2017

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter