Hopp til hovedinnhold

Kronprinsparet deltar på åpning av Mot skogen - Knausgård om Munch

Deres Kongelige Høyheter Kronprinsen og Kronprinsessen er til stede under åpningen av utstillingen Mot skogen – Knausgård om Munch fredag 5. mai. Forfatteren Karl Ove Knausgård debuterer som utstillingskurator for Munchmuseets store satsing.

 

Pressemelding fra arrangør:

Knausgård utforsker her Edvard Munchs bredde som kunstner – hans skaperglede og villskap - og har vært særlig opptatt av å trekke frem verk som er mindre kjent.

Det er ikke hverdagskost at forfattere får mulighet til å lage utstillinger på våre kunstmuseer. Tanken bak Munchmuseets invitasjon til Knausgård var at vi ønsket et annerledes, nytt og friskt blikk, eller lys, på Munchs kunstnerskap. Utstillingen viser da også i praksis den spesielle evnen Knausgård har til å gå inn i det kunst dypest sett dreier seg om og dens mulighet til å skildre det ordløse. Selv beskriver han det slik:

- Jeg ville vise ukjente bilder, ut i fra forestillingen om at man da kunne se Munch som for første gang, som det han var, en maler som aldri falt til ro, og som aldri stivnet.

Uten å ta hensyn til biografi eller kronologi, utforsker utstillingens fire «kapitler» Munchs enorme skaperglede og ustoppelige trang til stadig å eksperimentere med nye teknikker og flater. Utstillingens hoveddeler fremstår som en reise fra det lyse og harmoniske, gjennom det mørke og kaotiske, og tilbake til en kontrollerbar virkelighet. I stedet for å fremheve enkeltverk, vil Knausgårds kuratoriske grep bygge opp under helhetlige stemninger og klanger som forplanter seg gjennom salene.

 «Vi er setter stor pris på at Kronprinsen og Kronprinsessen vil være til stede under åpningen av utstillingen Mot skogen – Knausgård om Munch», sier Stein Olav Henrichsen, direktør ved Munchmuseet. «Det at de kongelige viser sin interesse for kunst er inspirerende for oss og bidrar til å løfte fram kunstens betydning.»

Utstillingen åpner for publikum 6. mai på Munchmuseet og kan ses fram til 8.oktober.

Den offisielle utstillingsåpningen er 5. mai kl. 18.00. Pressen er invitert til å delta på åpningen.

Registrering og henvendelser:

Pressekontakt: Gitte Skilbred E: gitte.skilbred@munchmuseet.no T: 97 05 78 19

 

05.05.2017

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Relaterte lenker