Hopp til hovedinnhold

Kongen til minnemarkering i Saltdal

Hans Majestet Kong Harald deltar på 75-års markeringen for de jugoslaviske fangene i Nordland i Saltdal 22. juni. Akkreditering innen 10. juni 2017.

Pressemelding fra arrangør:

Minnemarkeringen 20.- 23. juni er et samarbeid mellom provinsen Vojvodina i Serbia og Nordland fylkeskommune, og mellom vennskapskommuner i Serbia og Nordland.

Kongen deltar på hovedminnemarkeringen som skal foregå på den jugoslaviske krigskirkegården i Botn i Saltdal den 22. juni.

De jugoslaviske borgerne som døde i fangeleirer i Nord-Norge, er samlet på krigskirkegården i Saltdal. Krigskirkegården ble innviet 26. september 1954 og er det siste hvilested for 2074 døde.

- Det er viktig å minnes de som døde her i nord og ikke glemme de grusomheter som fant sted. Jeg er glad for at både våre serbiske venner og H.M. Kong Harald kommer for å delta på denne markeringen sier fylkesordfører Sonja Alice Steen (Ap).

Akkreditering

Presse som ønsker å dekke arrangementet må søke om akkreditering innen 10. juni 2017. Det gjøres ved å kontakte kommunikasjonssjef Wigdis Korsvik hos Fylkesmannen i Nordland på e-post: wigdis.korsvik@fylkesmannen.no

Merk e-posten «Akkreditering 22. juni». Det vil bli sendt ut nærmere informasjon til de som ønsker å dekke arrangementet.

 

 

05.05.2017

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter