Hopp til hovedinnhold

Kongeparets 80-årsdager: Informasjon til pressen

Praktisk informasjon til akkreditert presse rundt jubileumsarrangementene 9. og 10. mai 2017.

Slottet og Slottsplassen 9. mai

Media kan fritt dekke underholdningen og ikke-kongelige gjesters ankomst til gallamiddagen på Slottet. Underholdningen med blant annet Hans Majestet Kongens Garde og koret Oslo Soul Children starter klokken 17.30.

Klokken 18.30 kommer Deres Majesteter Kongen og Dronningen med Kongelige gjester ut på Slottsbalkongen for å ta del i siste del av programmet på Slottsplassen.

Rundt Karl Johan-statuen er det satt opp et eget område for akkrediterte fotografer som ønsker å ta bilder når de Kongelige kommer ut på Slottsbalkongen. Akkrediteringen vil bli kontrollert ved innpassering til fotoområdet. Det er ikke anledning til å benytte krakk eller stige.

NTB-Scanpix og NRK-TV har pool ved gratulasjonsdeputasjonene på formiddagen og under gallamiddagen – festpyntet bord, receiving line, prosesjoner og taler.

Honnørbryggen 10. mai

På Honnørbryggen er det satt av to områder for akkrediterte fotografer som ønsker å fotografere de Kongelige gjestene som skal delta ved lunsjen om bord på Kongeskipet «Norge». Det er ikke anledning for media å forflytte seg mellom de to fotoposisjonene og det er ikke anledning til å benytte krakk eller stige.

All akkreditert presse må gå gjennom en sikkerhetskontroll. Frammøte senest klokken 09.15 ved Oslo havnepolitis anlegg – Skur 30 på Rådhuskaia.

Akkrediterte fotografer som ønsker å dekke gjestenes ankomst etter lunsjen på Kongeskipet Norge må gjennom en sikkerhetskontroll og må møte ved ved Oslo havnepolitis anlegg – Skur 30 på Rådhuskaia senest klokken 13.00.

Operaen 10. mai

Ute på Operaen er det satt av tre områder for akkreditert presse som ønsker å fotografere gjestene som skal delta på regjeringens festmiddag for kongeparet. Det vil ikke være mulig å flytte seg mellom de tre fotoposisjonene og det er ikke anledning til å benytte krakk eller stige. All akkreditert presse må gjennom en sikkerhetskontroll. Oppmøte i tidsrommet 16.00-17.30 på sjøsiden av Operaen. All akkreditert presse må forlate Operaen når alle gjestene har ankommet, ca. kl. 19.10. På slutten av festmiddagen vil det være et fyrverkeri. De kongelige gjestene vil gå ut på sjøsiden av Operaen for å se fyrverkeriet. Det vil bli satt av et eget område på Sukkerbiten for akkreditert presse. Oppmøte klokken 22.00.

NTB Scanpix og NRK leverer poolbilder inne fra festmiddagen på Operaen.

Poolbilder

NTB scanpix leverer pool-bilder og bilder fra begivenhetene til byråets internasjonale samarbeidspartnere AP, AFP, EPA og Reuters. Spørsmål kan rettes til NTB fotodesk, +47 22 00 32 64 eller ntb.fotodesk@ntb.no

NRK har pool inne på Det kongelige slott. Signalet vil bli HDSDI 1080i med embedded lyd. En RTMP-strøm av høy kvalitet vil også være tilgjengelig. Pool-signalet vil være tilgjengelig på NRK MCR. Interesserte medier er selv ansvarlige for å arrangere kontribusjon fra NRK MCR og videre.

NRK vil tilby pool-signalet live via Eurovision News Exchange.

  • Kontaktperson i NRK er Marit Moi. E-post: marit.moi@nrk.no. Telefon: 959 37 347.
  • Kontaktperson ved Det kongelige Hoff er assisterende kommunikasjonssjef  Sven Gj. Gjeruldsen – telefon +47 908 26 849 eller epost: sgg@slottet.no
  • Kontaktperson ved Statsministerens kontor er kommunikasjonsrådgiver Arvid Samland – telefon + 47 930 51 458  eller epost: arvid.samland@smk.dep.no

 

 

08.05.2017

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter