Hopp til hovedinnhold

Kronprinsen og varaordføreren til flerkulturell friluftsfest på Sognsvann

H.K.H. Kronprins Haakon og varaordfører i Oslo Khamshajiny Gunaratnam vil være til stede ved åpningen av flerkulturell friluftsfest ved Sognsvann 23. mai klokken 10.00.

Mer enn 2000 deltakere er påmeldt til friluftsfesten som friluftsorganisasjonene i Osloregionen arrangerer. Det er andre året friluftsfesten arrangeres, og antallet påmeldte er doblet fra i fjor. Det er mottaksklasser og voksenopplæringsklasser i Oslo og Akershus som er målgruppen for arrangementet. Organisasjonene som arrangerer, er opptatt av at også friluftslivet skal være med og bidra til at man blir inkludert i det norske samfunnet. Friluftslivet er en viktig del av den norske identiteten, en møteplass og en viktig kilde til god folkehelse. Imidlertid er det aller viktigste å få vist fram mangfoldet av muligheter og at det å drive friluftsliv er både morsomt og spennende.

På Friluftsfesten er det ulike aktiviteter og oppgaver som elevene kan delta på. Man kan padle kano, grille fisk, gå natursti, lage smoothie på sykkel, bygge hytte pluss mange andre morsomme aktiviteter. Sist, men ikke minst, man får en fin og sosial dag ute i naturen.

Etter åpningen vil Kronprins Haakon og varaordføreren oppleve noen av aktivitetene. Kronprinsen og varaordføreren er begge sporty og friluftsinteresserte og de vil være til inspirasjon for det viktige arbeidet med å inkludere via friluftslivet.

Flerkulturell friluftsfest arrangeres av Oslo og Omland Friluftsråd i samarbeid med Skiforeningen, Friluftsliv i Gamle Oslo (FRIGO), Norsk Organisasjon for Terrengsykling, Besøkssenter våtmark Oslo, DNT Oslo og Omegn, Det norske Skogselskap, Oslofjorden Friluftsråd, Oslo og omland sopp- og nyttevekstforening, Norges Jeger- og Fiskerforbund, FNF Oslo, FNF Akershus, Bymiljøetaten i Oslo kommune, elever fra Natur videregående skole og mottaksklasser ved Marienlyst skole.

Akkreditering

Presse som ønsker å være til stede ved åpningen, bes sende en e-post til tom.oof@friluftsrad.no eller ringe 907 63 622 innen 22. mai klokken 12.00.

Spørsmål til arrangementet kan rettes til:

 

 

19.05.2017

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Relaterte lenker