Hopp til hovedinnhold

Storebrand 250 år

Deres Kongelige Høyheter Kronprinsen og Kronprinsessen et til stede ved markeringen av Storebrands 250-årsjubileum på Lysaker klokken 18.30 i ettermiddag, onsdag 31. mai.

Pressemelding fra arrangør

– I 250 år har Storebrand stått støtt og spilt en viktig rolle i mange menneskers liv, ved å sikre det de har kjært. Det er vi stolte av, sier Odd Arild Grefstad, konsernsjef i Storebrand.

I dag feirer Storebrand sitt 250-årsjubileum på konsernets hovedkontor på Lysaker. Her vil blant annet historieverket om Storebrand lanseres. 

– Vår historie strekker seg tilbake til 1767 og Kong Christian den 7s anordning om etableringen av Den Almindelige Brand-Forsikrings-Anstalt – Norges Brannkasse. I 250 år har Storebrand stått støtt og spilt en viktig rolle i mange menneskers liv, ved å sikre det de har kjært. Det er vi stolte av, sier Odd Arild Grefstad, konsernsjef i Storebrand.

På jubileumsmarkeringen vil boken om Storebrands historie – og norsk forsikringshistorie generelt – lanseres. Historieverket utgis av Universitetsforlaget, og omfatter to bind på totalt 1 000 sider. Verket er ført i pennen av Sverre Christensen, Espen Ekberg, Trond Bergh og Christine Myrvang. Her fortelles det blant annet om hvordan Norges Brannkasse og andre forsikringsselskaper begynte med å forsikre bygninger mot brann, slik at lån kunne gis og sikres gjennom pant i den forsikrede eiendommen. På den måten satte forsikring kapitalen i bevegelse, og sørget for økonomisk vekst.

Pensjon og kapitalforvaltning dominerer

I dag er Storebrand en ledende nordisk tjenestepensjonsleverandør, og den største private kapitalforvalteren i Norge. Konsernet har også virksomhet innenfor forsikring og bank.

– Med en så stor pengebinge kan vi være med å påvirke selskapene vi investerer i til å dra i en grønnere retning. Halvparten av pengene på verdens børser er faktisk pensjonspenger, forteller Grefstad.

Storebrand er verdens mest bærekraftige finanskonsern, ifølgeGlobal 100-listen.

– Vi ser at nordmenn blir stadig mer opptatt av CO₂-utslippene sine, og vårt største CO₂-utslipp kommer faktisk fra spare- og pensjonspengene våre. Derfor jobber vi hardt for å redusere karbonfotavtrykket til våre kunders pensjonspenger, forteller konsernsjefen videre. Han legger til at dette ikke går ut over kundenes avkastning, snarere tvert imot.

 

 

31.05.2017

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter