Hopp til hovedinnhold

Kongen til Lansering av Interfaith Rainforest Initiative

H.M. Kongen vil mandag  19. juni delta under lanseringen av Interfaith Rainforest Initiative på Nobels Fredssenter i Oslo. Vertskap for møtet er FNs utviklingsprogram UNDP, Regnskogfondet og Klima- og miljødepartementet ved statsråd Vidar Helgesen.

 

Fra arrangørens pressemelding:

Til møtet kommer religiøse ledere fra hele verden: Muslimer, hinduer, kristne, buddhister, daoister og jøder. Tilstede under møtet er også representanter for en rekke urfolksgrupper, som i uminnelige tider har vært regnskogenes viktigste beskyttere.

Hensikten er å mobilisere trossamfunn over hele kloden til å diskutere det åndelige og moralske ansvaret de deler for å beskytte regnskogen, og spre forståelse og kunnskap om dette ut i sine menigheter, moskeer og templer.

Verdens regnskoger forsvinner i dag i et foruroligende tempo, og et regnskogareal på størrelse med Østerrike hogges hvert år. Samtidig er regnskogene avgjørende for å holde klimaendringene under kontroll og bevare det biologiske mangfoldet på kloden. Mer enn 1,6 milliarder mennesker er direkte eller indirekte avhengige av verdens regnskoger.

Pressen er velkommen til å delta.

Når: Mandag 19. juni kl. 12.00-13.00 Hvor: Nobels Fredssenter, Oslo

Presse som ønsker å dekke møtet må akkreditere seg ved å bruke lenken øverst til høyre. Frist for akkreditering er mandag 19.06 klokken 09.00

Merk at det også vil holdes egen pressebrief for norsk og internasjonal presse på Norway International Press Centre i Klingenberggata 5 klokken 08:00-09:00 der blant andre klima- og miljøminister Vidar Helgesen deltar.

 

 

16.06.2017

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter