Hopp til hovedinnhold

Dronningen til KaviarFactory: Oppdatert med medieplan

H.M. Dronning Sonja gjester KaviarFactory 15. juli i forbindelse med den offisielle markeringen av årets utstilling PAINTING OR NOT på KaviarFactory i Henningsvær. Akkrediteringsfrist 11. juli.

Utstillingen består av 39 kunstnere fra hele verden. Den viser en bredde av nåtidige samtidskunstnere og ønsker å trekke linjer fra kunsthistorien fra 1960-tallet og frem til i dag.

Medieplan for arrangementet kan lastes ned som PDF via lenkelisten.

Pressemelding fra arrangøren

- Vi setter umåtelig stor pris på Dronningens store interesse og engasjement for kunst og ikke minst for Skulpturlandskap Nordland som vi i 2015 mottok Norsk Kulturråds ærespris for. Dronningen åpnet det første kunstverket på Vega i 1992 og hun åpnet det siste verket som ble realisert på Træna i 2015, sier fylkesordfører Sonja A. Steen i en nyhetssak på nettsidene til Nordland Fylkeskommune.

- Dronningen har ved besøk i fylket vårt vist stor interesse for kunstvirksomhet generelt. Senest i 2015 var Dronningen selv hovedutstiller ved Galleri Jennestads sommerutstilling på Sortland. Det er svært hyggelig at Dronningen nå ønsker å gjeste en av fylkets nyeste og mest spennende kunstarenaer, sier Steen.

Fakta om KaviarFactory

Det siste store tilfanget på kunstarenaen i Nordland er KaviarFactory, et visningssted for kunst i Henningsvær som er realisert og drevet av Venke Hoff. KaviarFactory har på svært kort tid fått renomme som et av de viktigste arenaene for visning av samtidskunst i Norge.

Akkreditering

Presse som ønsker å dekke arrangementet må søke om akkreditering innen 11. juli 2017. Det gjøres ved å kontakte kommunikasjonssjef Wigdis Korsvik hos Fylkesmannen i Nordland på e-post til wigdis.korsvik@fylkesmannen.no.

Merk e-posten «Akkreditering 15. juli». Det vil bli sendt ut nærmere informasjon til de som ønsker å dekke arrangementet.

 


Pressemelding opprinnelig publisert 27. juni 2017.

Oppdatert med medieplan i PDF 7. juli.

07.06.2017

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter