Hopp til hovedinnhold

H.M. Dronningen på skogtur med flerkulturelle kvinner

Sammen med Den Norske Turistforening legger H.M. Dronningen tirsdag 24. august ut på tur med turglade og flerkulturelle kvinner i Drammen. Pressen inviteres til å dekke turen. 

Pressemelding fra arrangør:

DNT Drammen har hatt stor suksess med sine turer for flerkulturelle. Torsdag 24. august skal H.M. Dronning Sonja på tur med en gruppe innvandrerkvinner i Drammensmarka. 

- Det er veldig gøy at Dronningen viser engasjement for vårt inkluderingsarbeid. Vi har de siste årene jobbet hardt for å inkludere flerkulturelle til friluftslivet, og da spesielt innvandrerkvinner som kanskje står utenfor arbeidslivet og samfunnet, sier daglig leder i DNT Drammen og Omegn, Simon Torgersen. 

Viser vei ut i naturen

DNT Drammen og Omegns turer for flerkulturelle blir stadig trukket frem som et eksempel på godt integreringsarbeid, og dette engasjerer også hele Norges Turdronning. Torsdag 24. August klokken 11.00 går H.M. Dronning Sonja på tur med flerkulturelle kvinner i Drammen.   - Vi synes det er flott at Dronningen blir med oss på tur, og på den måten synliggjør arbeidet vi gjør. Friluftsliv er en svært god arena for å bli kjent med andre, å lære om Norge og aller viktigst – det gjør godt, både mentalt og fysisk. Dronningen, som selv sier at naturen er en livsnødvendighet for henne, er en strålende ambassadør for å inspirere andre, sier styreleder i DNT, Berit Kjøll.  

Fra fersking til turleder

Prosjektet flerkulturelt friluftsliv startet i 2013, og har i løpet av få år blitt en stor suksess. Hundrevis av flerkulturelle har deltatt på alt fra ferskingkurs og turer spesielt for innvandrere, til internasjonale turer med både etnisk norske og flerkulturelle.   - Mange starter med egne turer eller ferskingkurs, og tar etter hvert hele familien med på fjelltur. I sommer hadde vi 50 deltakere av ulike nasjonaliteter med oss i Aurlandsdalen. Vi ser at folk kommer langveisfra for å delta på turene våre, og noen har til og med blitt turledere selv, sier Simon Torgersen. 

Informasjon til pressen 

10.45 - Oppmøte og pressebrief på klubbhuset på Drafnkollen idrettsanlegg i Drammen. Turen er på cirka 1 km. 

Av hensyn til planlegging ber vi om påmelding til fmbukre@fylkesmannen.no innen mandag  21. august kl. 12.00. 

 

Følgende vil bistå pressen under arrangementet: 

  • Fra Fylkesmannen i Buskerud: 
    Kommunikasjonssjef Kirsti Retvedt, tlf. 908 61 291 eller e-post fmbukre@fylkesmannen.no 
  • Det kongelige hoff:
    Kommunikasjonsrådgiver Christian Lagaard tlf. 974 74 755 eller christian.lagaard@slottet.no

 

 

18.08.2017

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter