Hopp til hovedinnhold

Festkonsert for H.M. Dronningen

Tirsdag 22. august innvies Dronning Sonja KunstStall som konsertarena. Konserten er Oslo Kammermusikkfestivals 80-årsgave til Dronningen, som har vært festivalens høye beskytter siden 1995.

Pressemelding fra Oslo Kammermusikkfestival:

Tirsdag 22.august innvies Dronning Sonja KunstStall som konsertarena. Konserten er Oslo Kammermusikkfestivals 80-årsgave til Dronningen, som har vært festivalens høye beskytter siden 1995.

- H.M. Dronning Sonja betyr enormt mye for norsk kulturliv. Hennes genuine interesse for alle kunstarter inspirerer både kunstnere og publikum, sier Arve Tellefsen som selv gleder seg til å være med på den musikalske feiringen av henne. Ekstra stas er det selvfølgelig å få innvie et så spesielt rom som konsertsal. Hvert år jakter Oslo Kammermusikkfestival etter nye steder, som vanligvis ikke forbindes med musikk, for å ta dem i bruk som konsertarenaer. Rammen rundt musikken er alltid en viktig del av musikkopplevelsen, og i et rom som dette får musikken virkelig en ekstra dimensjon.

På programmet for konserten står både filmmusikk, folkemusikk og klassiske kammermusikkverk fremført av Elisabeth Leonskaja, Mari Eriksmoen, Knut Buen, Birgitta Oftestad, Nikita Khnykin, Håvard Gimse og Arve Tellefsen. Og, de som ikke har sikret seg billett til denne konserten, kan oppleve Dronning Sonja KunstStall som konsertarena igjen lørdag 26. august når Oslo Strykekvartett fremfører Stravinskys verk Peter og ulven.

Fakta

Dronning Sonja KunstStall ligger i Slottets gamle stallbygninger - en del av Slottet som ikke var tilgjengelig for publikum tidligere. 

Selve lokalet var en gave til Hennes Majestet fra Hans Majestet Kongen. Den første utstillingen i KunstStallen har to hovedelementer: norsk grafikk og Dronning Mauds fotografier.

I anledning Dronning Sonjas 80-årsdag gikk Norske Grafikere sammen og donerte verk. Dette har blitt til en omfattende og variert samling, hvor de fleste grafiske teknikker og uttrykk er representert. De 164 verkene danner åpningsutstillingen i Dronning Sonja KunstStall. 

I KunstStallen vises også en fotoinstallasjon basert på Dronning Mauds fotografier. Installasjonen var en gave fra regjeringen i anledning Kongeparets 80-årsdager.

Oslo Kammermusikkfestival ble startet i 1989 og var den første kammermusikkfestivalen som ble etablert i Norge. Arve Tellefsen er initiativtaker og kunstnerisk leder sammen med Håvard Gimse. Festivalen har som mål å presentere musikk med spenn fra middelalderen til vår egen tid. Målet er også å tilby publikum musikk av topp kvalitet og være en attraktiv møteplass for noen av verdens  fremste klassiske musikere.

Rekruttering er også viktig for Oslo Kammermusikkfestival, og det legges derfor stor vekt på å få med barn og ungdom -  både som utøvere og publikum.

Kontaktinformasjon 

For mer informasjon, pressebilletter, foto og avtaler om intervjuer, kontakt daglig leder Kristin Slørdahl, post@ocmf.no eller tlf +47 922 40 675.

Kontakt ved Det kongelige hoff: Christian Lagaard, christian.lagaard@slottet.no, tlf +47 974 74 755.

18.08.2017

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter