Hopp til hovedinnhold

Feirer Frivillighetskorpset

Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsesse Mette-Marit deltar på 10-årsjubileet for Frivillighetskorpset i Øvre Eiker kommune tirsdag 10. oktober klokken 09.30. Akkreditering innen 6. oktober klokken 12.00. 

Presseprogram for besøket er tilgjengelig i PDF via pekeren i lenkelisten.

Pressemelding fra arrangør

Øvre Eiker kommune er meget stolt av alle de frivillige ildsjelene som bidrar sterkt i lokalsamfunnet. Ved Eikertun Helsehus har Frivillighetskorpset stått på både for beboere og hjemmeboende i 10 år. Et korps av ca. 60 frivillige bidrar hver uke til at de eldre og pleietrengende i kommunen får en god dag. Bjørg Andreassen er Frivillighetens alltid energiske og kreative leder. Bjørg har fått Kongens fortjenestemedalje for sin innsats for frivilligheten i Øvre Eiker.

I tillegg til Frivillighetskorpset har Eikertun Helsehus mange som bidrar med frivillig innsats. Også Eikertuns Venner, Kiwanis, Sanitetskvinnene, Lions og Rotary og mange fler bidrar på ulike måter for eldre og syke i kommunen, helt i tråd med kommunens motto “Sammen for et livskraftig Øvre Eiker!”

10-årsjubilanten Frivillighetskorpset har faste besøksdager ukentlig på helsehus og omsorgsboliger i Øvre Eiker. Aktivitetene er blant annet trim, høytlesning, sang, musikk, dans, vaffelsteking, bakedager og følgetjeneste. Det er grillfester, Eikertun-marsj, konkurranser og en rekke ulike samlinger. Musikk er nok det mange medlemmer i Frivillighetskorpsets synes er aller morsomst å bidra med. “Kultur i omsorg”, er et godt samarbeid med kommunen og med midler fra Den kulturelle spaserstokken, får de eldre store kulturelle opplevelser med konserter, allsang og dans.

Frivillighetskorpset har ved hjelp av Sparebanken Øst, skaffet sykehjemmet i kommunen to elektriske sykler – såkalte “Richshaw”, samt en flott trimsykkel av typen Motiview. Med disse syklene får nå mange eldre en herlig “luftetur” både ute i friluft og innendørs.  Frivillig innsats er svært viktig der kommunen ikke strekker til ift ensomhet, aktivitet og sosialt liv. Det er også viktig at frivillige har kunnskap, og det gis opplæring av Frivillighetskorpset i forståelse av demenssykdom.

At Frivillighetskorpsets 10-årsjubileum markeres med kongelig besøk er en stor ære.

Akkreditering 

Av hensyn til planleggingen ber vi om påmelding til fmbukre@fylkesmannen.no innen fredag 6. oktober kl. 12.00.

Følgende vil bistå pressen under arrangementet:


Oppmøte på Eikertun helsehus i Hokksund klokken 09.15

 

 

26.09.2017

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter