Hopp til hovedinnhold

Kronprinsen holder innlegg på gründerkonferanse

Hedda Sofie Dahl (15) og Jostein Hyttebakk (17) skal sammen med Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon fortelle om skolesuksessen UngInvest AIB på konferansen DNB NXT i Bjørvika torsdag 28. september kl. 13.00.

Pressemelding fra Kronprinsparets Fond:

1200 gründere og investorer ventes til Bjørvika på torsdag, når Norges største bank og Norwegian Investment Forum løfter fram gode gründerbedrifter på konferansen DNB NXT.

På scenen står blant andre H.K.H. Kronprins Haakon, som skal fortelle om Kronprinsparets Fond og deres satsing på sosiale entreprenører. Han vil særlig snakke om UngInvest AIB, som fondet har støttet de siste seks årene.

Skolesuksess i Buskerud

Hedda og Jostein er elever ved UngInvest AIB, skolen i Buskerud som har stor suksess med ”styrkebasert opplæring”. Metoden gjør at ungdom som ikke finnes sin plass i den ordinære skolen får fullført videregående skole.

– UngInvest AIB er noen helt annet enn andre skoler, og jeg gleder meg til å fortelle om hvordan vi har det der, sier Hedda Sofie Dahl.

De to ungdommene skal intervjues på scenen av Kronprinsen.

– Det blir spennende å snakke til så mange mennesker, og vi har forberedt oss godt, forteller Jostein Hyttebakk.

Deler suksessoppskriften

– UngInvest AIB kan vise til svært gode resultater. Derfor arbeider vi nå for å spre kunnskap og inspirere andre skoler og fylker. Styrkebasert opplæring er en effektiv metode som kan redde ungdom fra å falle utenfor samfunnet, og derfor midt i blinken for oss som har dette som misjon, sier daglig leder Irene Lystrup i Kronprinsparets Fond.

Kronprinsparets Fond er et annerledes Fond som skal bidra til at ungdom i Norge har et godt liv, at det blir færre som faller «utenfor», at ungdom tar i bruk egne ressurser - og at deres drømmer går i oppfyllelse. Dette gjør fondet gjennom tett samarbeid med sosiale entreprenører:

  • Trivselsleder (aktivitet og inkludering)
  • Lærervikaren (undervisningsopplegg for vikartimer)
  • UngInvest AIB (gjennomføring av vgs)
  • VIBRO (samfunnsengasjert ungdom som jobber for og med ungdom).

Kort fortalt handler det om å bringe ungdom tilbake til utdanning og arbeid, samt gi dem alternative mestringsarenaer.

Program

12.30: Ankomst. Møter ungdom fra UngInvest.
13.00: Kronprinsen har innlegg på hovedscenen «Social Entrepreneurs investing in Youth». Benedicte Fasmer Schilbred vil introdusere og takke Kronprinsen av scenen. Representanter fra UngInvest vil bli invitert opp på hovedscenen for en prat under Kronprinsens innlegg.
13.15: Program fra hovedscenen
14.00: Kronprinsen møter utvalgte gründere og foredragsholdere
14.20: Avreise

Sted: DNB Bjørvika

 

27.09.2017

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter