Hopp til hovedinnhold

Kronprinsessen til Varsku! Markens grøde 100 år jubileumsuken i Oslo

Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen er til stede ved markering av Knut Hamsuns roman «Markens Grøde» i Oslo 20. november. Akkreditering innen 19. november 2017 klokken 15.00.

Pressemelding fra arrangør:

Hamsunsenteret i Nordland flytter til hovedstaden fra 20. – 24. november ene og alene for å markere jubileet til Knut Hamsuns jordbruksepos «Markens grøde». Boka ble utgitt i 1917 og gav Hamsun Nobels litteraturpris i 1920. 

Litterær salong om Hamsun, kvinner og verdier:

Vi finner sterke kvinner i Markens grøde. Hamsun beskriver det slik at mannen i marka ikke klarer seg uten kvinnfolkhjelp… Har vi noe å lære av Hamsuns kvinner? Hvorfor passer dette ikke i vårt moderne verdisyn? Med i samtalen er blant andre Selma Lønning Aarø som kom ut med kritikerroste «Hennes løgnaktige ytre» om Anna Munch og hennes «forfølgelse» av Knut Hamsun. Samtalen ledes av Solveig Hirsh som er leder ved Hamsunsenterets formidlingsavdeling.

Hele uken Hamsunsenteret er i Oslo, stenger vi ned all vår virksomhet på Hamarøy. Hamsunsenteret vil være stengt for alle gjester. Men vi skal ha mange ulike og fantastiske arrangementer i Oslo på SALT Art fra og med mandag 20. november til og med fredag 24. november hvor vi avslutter med et spektakulært litterært gjestebud med gjester, musikk, Hamsuns tekster og fantastisk mat fra Nord. Alt i ære til Markens grøde. 

Akkreditering

Media som ønsker å dekke Kronprinsessens besøk må akkreditere seg elektronisk til anita.overelv@nordlandsmuseet.no innen 19. november 2017 klokken 15.00.

Hamsunsenteret 

Hamsunsenteret er det nasjonale senteret for forfatter og nobelprisvinner Knut Hamsun (1859-1952). Det prisbelønte bygget ligger i storslått natur ved havstrømmen Glimma i Hamarøy, Nordland. Senteret ble åpnet 4. august 2009 av Kronprinsesse Mette Marit. Hamsunsenterets litteraturfestival, Hamsundagene, ligger under Kronprinsessens beskytterskap.

For mer informasjon ta kontakt med:

Anita Overelv, produsent Hamsunsenteret/ Varsku!
Telefon: 909 91 222
E-post: anita.overelv@nordlandsmuseet.no

 

 

25.10.2017

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter