Hopp til hovedinnhold

Fokus: Innovasjon og arkitektur

Kronprinsessen er opptatt av universell utforming – det vil si at design og arkitektur skal virke inkluderende for alle i samfunnet.

Kronprinsessen er opptatt av hvordan våre omgivelser påvirker oss som mennesker – og av miljøaspektet i arkitekturen. Hun er også opptatt av arkitektur og design som en viktig næring for Norge – som en arena det er spennende å promotere for et internasjonalt marked.

Hennes engasjement vises både gjennom synliggjøring av norsk arkitektur i utlandet, gjennom nasjonale og internasjonale designutstillinger og konferanser, gjennom bedriftsbesøk – der hun følger prosesser fra idé til ferdig produkt – samt gjennom tett samarbeid med norske klesdesignere.

Bærekraftig mote

Kronprinsesse Mette-Marit har flere ganger stått for den offisielle åpningen av designutstillingen 100% Norway i London. Utstillingen er en del av den årlige London Design Festival og gir norsk interiørdesign og arkitektur en unik eksponering i utlandet.

Kronprinsessen har åpnet utstillinger i Thailand, Malaysia og Mexico som har satt fokus på norsk arkitektur.

Kronprinsessen er også svært interessert i bærekraftig mote og etisk handel. Høsten 2012 holdt hun innlegg på en lunsj for førstedamer og motebransjen i New York, i regi av Fashion 4 Developement. Der var nettopp temaet hvordan motebransjen kan gjøres mer bærekraftig i hele verdikjeden.

Bedriftsbesøk

Kronprinsesse Mette-Marit har besøkt en rekke designbedrifter rundt omkring i Norge. Møbelindustrien er Norges største designindustri og gjør seg bemerket internasjonalt. Under møbelbransjens 100-årsjubileum i 2009 besøkte Kronprinsessen møbelbygda Sykkylven på Sunnmøre og fikk en innføring i produksjonen hos møbelprodusentene Ekornes og L.K. Hjelle.

 

22.06.2015

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter