Hopp til hovedinnhold

Hedrer grenseloser og -kurerer

I kveld er Hans Majestet Kongen til stede under Norske grenseloser og -kurerers forenings avslutningsmiddag. Losene hjalp over 50.000 over grensen til Sverige under 2. verdenskrig.

19.04.2012

Tidligere i dag hadde foreningen sitt siste årsmøte, der de formelt nedla seg selv. I kveld holdes det avslutningsmiddag på Forsvarets veteransenter Bæreia i Kongsvinger.

Risikerte livet

Omlag tusen grenseloser og -kurerer risikerte livet under okkupasjonen - 29 av dem ble drept eller omkom i fangenskap. Da freden kom ble hverdagen vanskelig for mange av de overlevende, og i 1967 ble foreningen opprettet for å hjelpe veteranene.

Foreningen har arbeidet for å ivareta grenselosenenes interesser, men også for å ta vare på historien og formidle den til nye generasjoner. 

Hedres i kveld

Kong Harald deltar på avslutningsmiddagen med grenselosene i kveld. Forsvarssjef Harald Sunde, fylkesmann Sylvia Brustad og sjefen for forsvarets veteransenter, oberstløytnant John Petter Bachke, er også blant gjestene som feirer grenselosene og -kurerernes innsats.

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook