Hopp til hovedinnhold

H.M. Kongen 70 år

H.M. Kongens 70-årsdag markeres onsdag 21. februar og i helgen 23. til 25. februar.
21.02.2007

Kongens fødselsdag begynner med en gudstjeneste i Trefoldighetskirken i Oslo. Gudstjenesten vil bli sendt direkte på NRK-TV.

21. februar klokken 15.30 kommer Kongefamilien til å delta ved et arrangement i Slottsparken regi av Stortinget. De kongelige kommer til å spasere fra Slottet til stedet der Stortinget har lagt opp til et program i forbindelse med overrekkelse av en statue til Kong Harald. Statuen er av Kronprinsesse Märtha.

Fødselsdagen avsluttes med at regjeringen inviterer til middag på Akershus slott.

21. og 22. februar vil det være mulig for publikum å skrive seg inn i gratulasjonsprotokollen for Kongen. Begge dager i tidsrommet fra klokken 12.00 til klokken 15.00. Protokollen vil ligge i kapellinngangen på Slottets nordre side.

Utenlandske gjester

Fem regjerende monarker og to presidenter og en lang rekke kongelige fra hele Europa har takket ja til å delta ved markeringene av Kongens fødselsdag. Mange av gjestene kommer til Gardermoen i løpet av fredag 23. februar, og de fleste vil delta i ved en festforestilling i Oslo Rådhus til ære for både Kongen og Dronningen i anledning deres 70-årsdager. Festforestillingen i Rådhuset er en gave fra alle landets kommuner og fylker til Kongeparet. Utenfor Rådhuset vil et være god anledning for folk til å møte opp for å hylle Kongen og Dronningen, og de øvrige gjestene når de ankommer og forlater stedet. Ankomsten er klokken 17.55, mens festforestillingen starter klokken 18.30. Forestillingen overføres på TV2.

Etter festforestillingen inviterer Kronprinsparet alle kongelige gjester og Statsoverhoder til middag på Skaugum.

Opplevelsesdag

Lørdag formiddag klokken 11.15 inviterer Kongeparet til en opplevelsesdag på Norsk Folkemuseum på Bygdøy. Det et lagt opp til et variert program der gjestene vandrer gjennom norsk kulturhistorie.

Folkemuseet vil være åpent for publikum under det kongelige arrangementet, men folk må belage seg på at det vil bli enkelte restriksjoner på hvor man kan gå. Det vil være mulig å oppleve noe av programmet som Kongen og Dronningen har lagt opp for gjestene, blant annet på Festplassen.

Folk oppfordres til å møte opp på Slottsplassen lørdag kveld ca. klokken 22.45. Mens Kongen og Dronningen spiser middag med sine gjester, gjøres det klart for en forestilling utenfor Slottet. Forestillingen er en overraskelse til jubilanten og er Forsvarets gave til ham.

For de av gjestene som ikke har reist fra Oslo, inviterer Kongeparet til kanefart og lunsj i norsk vinternatur søndag formiddag.

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook