Hopp til hovedinnhold

Nobels fredspris 2008

Både Kongeparet og Kronprinsparet var til stede da Nobels fredspris i dag ble tildelt Martti Ahtisaari. Ahtisaari mottar prisen for sin store innsats på flere kontinent og gjennom mer enn tre tiår for å løse internasjonale konflikter.

10.12.2008

I tildelingsbeslutningen heter det videre:

"Ahtisaari er i dag ein framståande internasjonal meklar. Han har gjort ein iherdig innsats, oppnådd gode resultat og vist kva for rolle mekling av ulike slag kan spele for løysinga av internasjonale konfliktar. Den Norske Nobelkomite vonar at også andre let seg inspirere av innsatsen og av resultata hans."

 Martti Ahtisaari mottok prisen i dag, under en høytidelig seremoni i Oslo rådhus.

Redd Barnas fredsprisfest

I formiddag var Kronprinsesse Mette-Marit til stede da Redd Barna arrangerte fredsprisfest på Rådhusplassen i Oslo. De 4.000 barna på plassen fikk også besøk av prisvinneren selv. Martti Ahtisaari tente en fredsflamme på scenen sammen med tolv år gamle Jorid Sophie og svarte på spørsmål fra barna.

Audiens

Tidligere i dag var prisvinneren også i audiens på Det kongelige slott. Martti Ahtisaari og hans kone Eeva ble tatt i mot av Kong Harald og Dronning Sonja. Kronprins Haakon og Kronprinsesse Mette-Marit var også til stede.

Nobelmiddag og konsert

I kveld vil Kongen og Dronningen delta på en bankett på Grand Hotel i Oslo i anledning utdelingen.

I morgen avholdes den tradisjonelle Nobels fredspriskonserten. Konserten arrangeres hvert år som en musikalsk hyllest til årets prisvinner, og artister fra hele verden deltar på konserten. Kronprinsen og Kronprinsessen vil være til stede.

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook