Hopp til hovedinnhold

Utnevnelser til Fortjenstordenen

H.M. Kong Harald har utnevnt ni utenlandske statsborgere til Kommandør eller Ridder 1. klasse av Den Kongelige Norske Fortjenstorden for fremme av norske interesser i utlandet.

11.12.2008

Utnevnelse 24. november:

  1. H.M. Kongen har utnevnt fransk borger Olivier Appert, f. 1949, styreleder for det franske petroleumsinstituttet IFP, til Kommandør av Den Kongelige Norske Fortjenstorden for fremme av det vitenskapelige og industrielle samarbeidet mellom Norge og Frankrike.

Utnevnelser 2. desember 2008

  1. H.M. Kongen har utnevnt japansk borger Norio Okazawa, f. 1944, professor i statsvitenskap ved Waseda universitetet i Tokyo, til Kommandør av Den Kongelige Norske Fortjenstorden for fremme av akademisk forskning og kunnskap om Norge i Japan.
     
  2. H.M. Kongen har utnevnt polsk borger Stanislaw Wabnic, f. 1946, borgermester i byen Ostrzeszow, Polen, til Ridder 1. klasse av Den Kongelige Norske Fortjenstorden for fortjenstfullt virke for norske interesser i Polen.
     
  3. H.M. Kongen har utnevnt tysk borger Hauke Lange-Fuchs, f. 1934, advokat, til Ridder 1. klasse av Den Kongelige Norske Fortjenstorden for fremme av de kulturelle forbindelser mellom Norge og Tyskland
     
  4. H.M. Kongen har utnevnt svensk borger Berit Gullberg, f. 1939, forfatter, til Ridder 1. klasse av Den Kongelige Norske Fortjenstorden for fremme av det kulturelle samarbeidet mellom Norge og Sverige.
     
  5. H.M. Kongen har utnevnt fransk borger Daniel Champlon, f. 1953, direktør for internasjonale saker ved det franske petroleumsinstituttet IFP, til Kommandør av Den Kongelige Norske Fortjenstorden for fremme av fransk-norsk samarbeid innen forskning og industriell utvikling.
     
  6. H.M. Kongen har utnevnt amerikansk borger, Marilyn Carlson Nelson, f. 1939, styreleder for reiselivsselskapet Carlson companies, til Kommandør av Den Kongelige Norske Fortjenstorden for fremme av forbindelsene mellom Norge og USA.
     
  7. H.M. Kongen har utnevnt fransk borger Olivier Poupard, f. 1949, diplomat, til Kommandør av Den Kongelige Norske Fortjenstorden for embetsfortjeneste.
     
  8. H.M. Kongen har utnevnt belgisk borger Véronique Bernard, f. 1968, diplomat, til Ridder 1. klasse for embetsfortjeneste.
Relaterte lenker

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook