Hopp til hovedinnhold

Hamsun 2009 åpnet

H.M. Dronningen var til stede under den offisielle åpningen av Hamsun-året 2009 i Nasjonalbiblioteket torsdag. Leif Hamsun, Knut Hamsuns barnebarn, foresto den offisielle åpningen ved å rive av et kalenderblad som er valgt som symbol for feiringen.

20.02.2009

Åpningsprogrammet inneholdt blant annet av et utdrag fra forestillingen "Sult og Suppe" med skuespillerne Per Christian Ellefsen, Herborg Kråkevik og Håkon Ramstad i Cathrine Telles regi.

Gateteater

"Sult og Suppe" ble senere samme dag framført som gateteater med gratis suppe fra Nationaltheatret til St. Olavs plass. Forestillingen er inspirert av Knut Hamsuns gjennombruddsroman "Sult" og består blant annet av utdrag fra både forestillingen "Hamsuns gate" som spilles på Nationaltheatret og fra "Sult" som er satt opp på Torshovteateret.

Utstillingen k u b o a a

Dronningen fikk også en omvisning i utstillingen k u b o a a - Knut Hamsuns tidlige forfatterskap. Utstillingen viser tekster, foredrag, brev, manuskripter og førsteutgaver fra 1890-årene, og trekker fram andre forfattere, regissører og komponister som har latt seg inspirere av Knut Hamsun. Utstillingen varer til 6. juni 2009.

150-årsjubileum

Hamsun-året 2009 arrangeres for å markere 150-årsjubileet for Knut Hamsuns fødsel. Jubileet vil bli markert over hele landet med en rekke små og store arrangementer.

Den neste nasjonale markeringen vil finne sted i Lom/Vågå 1. august og kommer til å ha utgangspunkt i romanen "Markens Grøde". Noen dager senere, den 4. august åpner Hamsunsenteret på Hamarøy i Nordland med "Landstrykere" som bakteppe. Den siste av de fire nasjonale Hamsun-markeringene er lagt til Grimstad 18. september, og tar utgangspunkt i "På gjengrodde stier".

H.K.H. Kronprinsessen er beskytter for Hamsun 2009.

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook