Hopp til hovedinnhold

Åpnet utstilling om islam

H.M. Dronningen åpnet utstilling om islam under et besøk til Islamic Cultural Centre mandag. Senteret arrangerer islamutstilling og åpen uke i det nye moskébygget i Tøyenbekken i Oslo.

26.05.2009

Islamic Cultural Centre arbeider for forståelse og samarbeid mellom ulike religioner og kulturer gjennom dialog og kunnskap. Utstilling og åpen uke er et ledd i dette arbeidet, der besøkende også kan få et kort foredrag om islam i tillegg til guided omvisning i moskeen og utstillingen.

Dronningen la vekt på brobyggeraspektet i sin åpningstale:

"Utstillingen gir utvilsomt et godt innblikk i islamsk historie, kunst og kultur, og jeg håper derfor at den kan være med på å skape forståelse, toleranse og gjensidig respekt."

Dronning Sonja uttrykte også glede over møter med kvinner med minoritetsbakgrunn på Grünerløkka  17. mai og da Dronningen og Kronprinsessen inviterte innvandrerkvinner til teselskap på Slottet tidligere i vår;

"Det ble både et livlig og tankevekkende møte. Ikke minst var det flott å høre hvorledes kvinnene engasjerte seg i det norske samfunn og hvorledes de utviste energi og vilje til aktivt å gjøre noe med sin egen situasjon og for sine medsøstre."

Utstillingen i Tøyenbekken varer fram til 30. mai, og viser både håndskreven koran, arabisk kaligrafi og islamsk kunst i tillegg til omvisning i moskeen.

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook