Hopp til hovedinnhold

Åpning av fotoutstilling i Roma

Hennes Majestet Dronning Sonja var til stede ved åpningen av utstillingen ”Steder i Roma” i Palazzo Braschi lørdag. Frem til 8. november viser museet fotografier tatt av kunstfotografen Morten Krogvold.
28.09.2009

Utstillingen arrangeres i anledning 50-årsjubileet til Det norske institutt i Roma, som er underlagt Universitetet i Oslo. Dronning Sonja er instituttets høye beskytter.

40 fotografier av Krogvold

Fotoutstillingen har bakgrunn i det norske formidlingsprosjektet ”Veiene fra Roma” som er ledet av professor Thomas Thiis-Evensen. Gjennom 40 fotografier prøver Morten Krogvold å formidle de kjente gatene og monumentene i Roma med et nordisk blikk – i et kjøligere og mer lavmælt lys.

Omvising

Før åpningen fikk Dronningen en omvisning av fotografen. Med i følget var blant annet Romas ordfører Gianni Alemanno, kulturdirektør Umberto Broccoli, Norges ambassadør til Italia, Einar M. Bull og forskningsminister Tora Aasland.

Utstillingen skjer i regi av Roma kommunes styre for kulturpolitikk og kommunikasjon, Direktoratet for kulturminner og Den norske ambassade i Roma.

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook